Co pod stromeček? Knihu!

28. listopad 2002

Ať chceme nebo nechceme, Vánoce již opět klepou na dveře. Ostříbřené výlohy na nás už nějakou dobu jukají, když kolem nich jdeme z práce domů, a teď už příchod nejkrásnějších svátků v roce dokonce potvrdily i ohromné vánoční stromy vztyčené na náměstích. Jako každý rok se právě v těchto chvílích zabýváme myšlenkou, čím obšťastnit naše nejbližší. Říká se, že nejlepším přítelem člověka je kniha. A protože dobrých přátel nemáme nikdy dost, tak proč bychom jejich okruh nerozšířili i u našich nejmilejších?

Milovníky tajemství a záhad můžeme potěšit luxusní obrazovou publikací o odhalování tajemství dávných kultur a civilizací Sedmdesát velkých záhad. Kniha představuje slavné mýty a legendy, místa ztracených pokladů a osudy zaniklých civilizací, starodávná a dosud nerozluštěná písma. Všechny největší záhady v ní jsou bohatě doplněny nákresy a fotografiemi.

Národní parky světa

Cestovatelům zabalte kromě zavazadel i Národní parky světa. Tato překrásná obrazová publikace seznamuje čtenáře prostřednictvím dokonalých fotografií s největšími a nejznámějšími národními parky světa. Je pojata i jako pozvánka k výletům do nejkrásnějších zákoutí přírody celého světa. Přibližuje zajímavá místa jednotlivých parků, jejich květenu a zvířenu a poskytuje také praktické turistické informace o ubytování, informačních centrech a další.

Pro vyznavače dobrého vína je určena obrazová encyklopedie O víně. Přináší přehled téměř stovky odrůd vinné révy, užitečné rady jak nakupovat, hodnotit, podávat a uchovávat víno. Tuto krásnou dárkovou knihu vhodně doplňují i publikace Červené víno a Bílé víno. Tito dva průvodci pro znalce a milovníky života na úrovni seznamují s historií, výrobou a péčí o víno a přináší i obsáhlý přehled světových výrobců špičkových vín s popisem jejich nejlepších výtvorů.

Nejen ženy jistě potěší kniha Květiny - umění aranžování. Tato rozsáhlá obrazová publikace je vhodná pro milovníky květinové tvorby i pro ty, kdo se o aranžování květin zajímají poněkud hlouběji, či dokonce profesionálně. Poskytuje široký návod k nejrůznějším květinovým úpravám, tipy na barevné kompozice květin, přináší i celou řadu inspirativních podnětů pro realizaci vlastních aranžmá.

Květiny - umění aranžování

Neměli bychom zapomenout ani na typ lidí, kterým se říká workoholici. Možná si ve svém pracovním vytížení najdou chvilku, aby si odpočinuli (samozřejmě jen krátce :-) s vědomostními příručkami pro manažery Jak si plánovat čas a nebo Strategické myšlení.

Než zasedneme k vánočnímu stolu plnému dobrot a než se rozzáří první prskavky na stromečku, uplyne ještě několik dní plných shonu a spěchu. Možná vám naše knižní tipy usnadní výběr dárků, nebo vám alespoň vnuknou inspiraci. Takže ještě poslední informace - výše uvedené knihy vydává před Vánocemi nakladatelství Slovart. Hezké svátky!

Spustit audio