ČokoFest v Ostravě, konec sezóny na Sovinci, prázdniny v zoo... Vyberte si z našich tipů

26. říjen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Ostrava Halloweenský Čokoládový Festival 2023
V Ostravě můžete navštívit ČokoFest. Kromě čokoládových specialit je na programu kuchyňská show, workshop, koncerty, k dispozici bude dětský koutek i halloweenská výstava vytvořená z více než 20 tisíc balónků. Třídenní akce začíná v pátek ve 14 hodin v Trojhalí Karolína. Podrobnosti najdete na webu cokoladovy-festival.cz.

Loučení se sezónou na Sovinci
Na hradě Sovinci na Bruntálsku se loučí se sezonou. Od pátku do neděle tam tak jsou na programu sokolnické ukázky, fotografováním dravých ptáků, kteří budou přilétat na ruce návštěvníků a další doprovodný program. Sokolnické lovy se na Sovinci konají vždy od 10 hodin, a to každých 20 minut. Součástí programu je také vystoupení šermířů a nebude chybět ani loutkové divadlo.

Lampionový průvod v Chlebičově
Obec Chlebičov na Opavsku zve v pátek na lampionový průvod. Vychází od základní školy v 18 hodin. Průvod zamíří k  areálu v Lipju, kde bude připravena strašidelná stezka i táborák.

Čtěte také

Sváteční program ke 105. výročí vzniku samostatného Československa připravili v Ostravě. V sobotu 10 hodin začne v Husově sadu vzpomínkový akt. Odpoledne pak, a to od 14 do 18 hodin, mohou zájemci zavítat do běžně nepřístupných prostor Nové radnice, která je největší radniční budovou v zemi. Na Prokešově náměstí je připraven kulturní program a prezentace složek integrovaného záchranného systému.

Plebiscit 1920
V historické budově Muzea Těšínska v Českém Těšíně je nová výstava s názvem Plebiscit 1920. Vznikla ve spolupráci českých a polských historiků. Na 14 panelech prezentuje nejen obsáhlé autorské texty a komentáře dobových událostí, ale především četné dobové mapy, dokumenty, fotografie a další materiál. Výstava je doplněna o trojrozměrné exponáty ze sbírek Muzea Těšínska, zejména dobovou vojenskou výstroj a výzbroj.

Na státní svátek do kina Kosmos
A státní svátek můžete oslavit i v třineckém kině Kosmos. Prvorepublikovou atmosféru si tam můžete připomenout při komedii Ducháček to zařídí, a to od 17:15. Nebo se můžete podívat na novodobou baťovskou detektivku z 1. republiky Úsvit, která se bude promítat v 19:15.

Podzimní prázdniny v Zoo Ostrava 2023 

Areál Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava už začíná hýřit zářivými podzimními barvami. Ještě do konce tohoto týdne si lidé mohou zpestřit prohlídku komentovaným setkáním u vybraných druhů zvířat nebo projížďkou safari expresem přímo mezi stády afrických a asijských kopytníků.

Komentovaná setkání u zvířat
O podzimních prázdninách budou komentovaná setkání probíhat podle aktuálního harmonogramu:
 - 10:00 medvědi a hulmani
 - 11:00 mandrili
 - 11:30 makaci
 - 12:00 šimpanzi
 - začátek 13–13:30 denní péče o slony
 - 14:30 hroši
 - 14:30 medvědi a hulmani
 - 16:45 medvědi a hulmani

Konání některých setkání je podmíněno příznivým počasím. Další podrobnosti najdete na webu ostravské zoo.

autoři: Iva Havlíčková , tif
Spustit audio