Colours pro seniory zdarma, veselice v Dolním Benešově, Pimprléto... Vyberte si z našich tipů

20. červenec 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Colours of Ostrava

Ostrava už od středy žije festivalem Colours. Jeho 20. ročník v industriálním prostředí Dolních Vítkovic postupně představuje hudbu 30 zemí celého světa. Celkem je až do soboty připraveno přes 350 programových bodů – podrobný program najdete na webu colours.cz. Součástí je také mezinárodní fórum Meltingpot.

Jen bychom ještě rádi zdůraznili, že v sobotu mají senioři nad 65 let na akci vstup zdarma. Pokud tedy chcete, můžete ochutnat festivalovou atmosféru, ať už na koncertech, diskuzích, tvůrčích dílnách či filmových a divadelních představeních. Program začíná v Dolních Vítkovicích ve 12 hodin.

Colours of Ostrava

Festival pod kaštany
V Novém Jičíně v pátek v 19 hodin začne dvoudenní Festival pod kaštany. V zahradě restaurace Nové Slunce v pátek vystoupí například Vojta Nedvěd, v sobotu si pak můžete poslechnout například Žalmana a spol. či AG Flek. Další informace najdete na webu mksnj.cz.

Pátek v letních kinech
A protože k létu patří také letní kino, tak v pátek jste ve Frýdku-Místku zváni na fotbalové hřiště v Lískovci. Od 21 hodin se promítá animovaná komedie Asterix a Obelix  Říše středu. V Hlučíně se zas můžete ve stejnou dobu vydat na Top Gun, a to na hřiště v Darkovičkách.

Obecní veselice v Dolním Benešově 

Na náměstíčku u kulturního domu vystoupí písničkářka Kaczi, kapela Silver Bliss a zpěvák René Matlášek. Chutné občerstvení zajistí místními spolky a pro děti bude připraven skákací hrad. Těšit se můžete také tombolu - hlavní výhra bude jízdní kolo v hodnotě 20 000 Kč. Akcí vás provede náš rozhlasový moderátor Artur Kubica. Těšíme se na vás v sobotu od 15 hodin.

Písničkářka Kaczi na Folkovém kolotoči 2022

Po technických památkách Nového Jičína
V Novém Jičíně se v sobotu uskuteční speciální zážitkové projížďky dobovým autobusem po technických památkách města. Den pro klobouk nabízí pro zájemce hned tři časy: v 10, ve 12 nebo ve 14 hodin. Projížďku je však nutné si předem rezervovat v novojičínském Turistickém informačním centru.

Lesní slavnost Lapků z Drakova
Biskupské lesy ve Vrbně pod Pradědem ovládne Lesní slavnost Lapků z Drakova. V sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli pak od 9 do 17 hodin se můžete vydat na trasu plnou zábavy a úkolů pro malé i velké, na jejímž konci vás čeká zlatý poklad.

Pimprléto 

V plném proudu je také Pimprléto. Pohádkový festival pro děti i jejich rodiče v ostravském Divadle loutek. V pátek jste na 17. hodinu zváni na hudební pohádku Damůza – Uši pro princeznu.

V neděli pak festival nabízí interaktivní a dobrodružnou cestovatelskou pohádku. Do amfiteátru Divadla loutek jste na představení nazvané Pěstujeme příběhy: Angatar zváni na 17. hodinu.

Divadlo loutek Ostrava

Osoblažské hudební léto
V areálu osoblažského parku se v sobotu ve 14 hodin začíná Osoblažské hudební léto. K dobré pohodě zazpívají například Bohuš Matuš i Petr Kolář.

Pejskiáda
Ke Kružberské přehradě se v neděli můžete vydat se svým čtyřnohým mazlíčkem na Pejskiádu. Bez ohledu na rasu a věk se pejsci mohou předvést v soutěžích, a to od půl deváté dopoledne.

Slezský dřevorubec
V parku ve Vendryni na Třinecku se v neděli utkají silní chlapi s motorovými pilami. Soutěž Slezský dřevorubec tam začíná v 10 hodin dopoledne.

Spustit audio