Country setkání v Táboře

26. duben 2002

Od pátku do neděle se v Táboře koná již 12. ročník Celostátního setkání dětských country tanečních souborů. Jedná se o nejstarší a vzhledem k hojné návštěvnosti i největší setkání tohoto druhu v České republice (dá se říci, že v celé Evropě). Od počátku existence tohoto festivalu je pořadatelem Square dance club Šumaváček z Vyššího Brodu, letos ve spolupráci s městem Tábor.

První ročník setkání, který se v roce 1991 konal v Loučovicích na Šumavě, odstartoval éru organizovaného dětského country tanečního hnutí. Na letošní akci se očekává účast asi 500 tanečníků z více než 35 tanečních souborů z celé republiky. V celkem 31 výukových seminářích bude 7 profesionálních učitelů a callerů učit pokročilé, ale i začínající tanečníky nejrůznější taneční styly patřící do kategorie country: mexické, skotské, řecké a irské tance, různé stepové techniky (line dancing, clogging a irský step) a samozřejmě tradiční country tance.

Country tanec

Součástí akce bude "dračí" hra ve městě, která kromě zábavy přinese dětem i jejich vedoucím nové poznatky z historie města Tábora a celého regionu. V rámci setkání se uskuteční i soutěž předtančení, kterou v 16 hodin vyvrcholí sobotní akce v sále hotelu Palcát.

Vzhledem k tomu, že obvykle bývá ke zhlédnutí na 60 choreografií v kategorii country, country show a clogging, neměli byste si letošní setkání, zvláště jste-li přiznivci country, nechat ujít!

Spustit audio