Dějiny udatného českého národa

27. srpen 2003

Včera proběhl křest knihy Lucie Seifertové Dějiny udatného českého národa, kterou vydal Petr Prchal ve spolupráci s Euromedia Group k. s. - Knižní klub. Jejími kmotry se stali Adéla a Dalibor Gondíkovi.

Knížka je určena dětem i dospělým. Ti, kteří nedávali ve škole pozor, se z ní dozvědí překvapivé informace z naší historie a naopak ty, kterým se ve škole přezdívá nebo přezdívalo "šprti", zcela jistě pobaví. Chronologicky řazená fakta jsou zobrazena s humorem a s komiksovou nadsázkou a ironií v devět metrů dlouhé harmonikově rozkládací knížce jako jedna krajina, ve které se postupně odehrávají děje ze všedního života pravěkých lovců až po současnost.

Lucie Seifertová s vydavatelem a kmotry

Lucie Seifertová (*1969 v Poděbradech) navštěvovala střední odbornou výtvarnou školu na Hollarově náměstí, kde studovala různé klasické výtvarné techniky. V období před svým přijetím na Akademii výtvarných umění pracovala jako grafička v časopisu Ohníček a zároveň dělala grafickou úpravu a ilustrace pro časopisy Dikobraz a To jsem já. Na Akademii výtvarných umění pak studovala malbu u profesora Jiřího Sopka. Po ukončení studia začala spolupracovat s nakladatelstvím Slovart, kde vyšly její knihy Tajemná Praha a Tajemné hrady a zámky království českého, dále ilustrovala knihy Pražské interiéry od Radomíry Sedlákové a Obrazový atlas České republiky od Milana Holečka a Pavla Červinky. V současnosti spolupracuje mimo jiné také s Českým rozhlasem Online, kde její komiksy a vtipné a půvabné kresby dotváří ráz internetových stránek věnovaných dětem.

Spustit audio