Den otevřených dveří

13. květen 2015

I letos se pro vás otevřou dveře v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2. Přijďte za námi už tuto sobotu 23. května!

Jak objednat časové vstupenky?
Zdarma na telefonu 221 551 313 od 8 do 16 hodin, nebo na e-mailu info@rozhlas.cz

Jak to probíhá?
Rozhlasovou budovou budou procházet skupinky návštěvníků s průvodcem, který jim podá odborný výklad o historii i současnosti rozhlasového vysílání i rozhlasové budovy.


Upozornění pro návštěvníky
Z důvodu zajištění bezpečnosti v budově musí všichni účastníci komentované prohlídky projít bezpečnostní kontrolou (rámy, rentgen na zavazadla). Do budovy je zakázáno vnášet zbraně, obranné spreje apod. Možnost uschování těchto předmětů na dobu prohlídky je omezena, proto prosíme, abyste obdobné věci raději ponechali doma.

Pro všechny je připravena prohlídka vysílacích studií, setkání s lidmi, kteří vysílání připravují a řada koncertů a doprovodných programů. Představí se všechny stanice Českého rozhlasu i různá umělecká tělesa. Ve Studiu 1 bude celý den probíhat program stanice Dvojka. V jeho rámci můžete zažít například natáčení tisícího dílu Tlučhořových. Před budovou na Římské ulici bude po celý den nabízet černou kávu v černé tmě Kavárna POTMĚ - projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Skupinky návštěvníků budou vyrážet na trasu po deseti minutách. První začne v Římské 13 v 9.00 hodin, poslední je naplánovaná na 17.00 hodin.

Webové projekty a aplikace - Centrum Nová média

Velká prezentace na vás čeká v 1. patře:

  • Věnovat se vám budou naši webdesignéři z Centra nových médií. Můžete s nimi probrat, jak se vám používá web Českého rozhlasu a také se účastnit uživatelských testů webu.
  • Seznámíte se s možností poslechu rozhlasu přes webové aplikace, prohlédnete si projekt hrdina.cz a řadu dalších.
  • Přímé videopřenosy - jak putuje obraz ze studia až k vám? Vše, co vás zajímá o přímých přenosech.
  • Díky uživatelskému testování nám pomůžete odhalit, jak se vám web používá, a které prvky jsou pro vás  na  stránkách hůře srozumitelné.
  • Vaše názory jsou pro nás důležité a pomáhají nám vytvářet web na míru vašim potřebám.
  • Zúčastnit se můžete i ankety, ve které můžete navrhnout název pro nový webový projekt Českého rozhlasu.
  • Mobilní aplikace - poslech jakékoliv stanice ČRo kdekoliv a kdykoliv díky aplikacím pro Váš mobilní telefon anebo tablet, které si zde můžete osobně vyzkoušet a nainstalovat
  • Webové stránky - nejen poslech rozhlasu, ale i zdroj ucelených a vyvážených informací a i zábavy pro každého 

Občerstvení po celý den

Telecí řízek s bramborovým salátem

Odpočinout si a občerstvit se bude možno v rozhlasové jídelně "On air". Těšit se můžete na řízek, gulášovou polévku či špagety.

Slevy v Radiotéce

Po celý den budete moci nakoupit se speciální slevou v prodejně Radioservisu a podívat se na e-shop Radiotéka. Nabízíme možnost vyfotografovat se v naší obrázkové fotostěně a soutěžit o zajímavé ceny. Další informace o soutěži naleznete zde.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace