Dětský pěvecký sbor roztleskal Studio 1

9. září 2015

V rozhlasovém Studiu 1 se oslavovalo, křtilo a hlavně zpívalo. V úterý 8. září zde probíhala narozeninová oslava Dětského pěveckého sboru a křest CD, které sbor u příležitosti svého 70. výročí vydal.

Mezi kmotry nechyběla celá řada osobností spjatých se sborem: Marta Vančurová, Jana Boušková, Radka Fišarová, Martina Pártlová, Libuše Váchalová, Stanislava Střelcová, Lukáš Hurník, Jakub Čížek a další.

Vše nejlepší přišel dětskému sboru popřát také generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, který zároveň poděkoval sbormistryni Blance Kulínské za vše, co vykonala pro propagaci dětského pěveckého umění i Českého rozhlasu, a to nejen na domácí scéně, ale i v zahraničí.

Právě od Blanky Kulínské převzal v průběhu večera symbolické žezlo a vedení sboru její nástupce Lukáš Jindřich.

Na oslavu dorazila celá řada příznivců DPS, rozhlasových pracovníků a rodičů malých zpěváčků. Celý večer vznikal pod taktovkou producentky Ilony Topolové, s moderací Jitky Novotné a za účasti Rádia Junior. Ten také o akci informoval ve svém vysílání formou živých vstupů.

Atmosféra večera byla slavnostní, hravá i veselá – u závěrečné skladby se roztleskal celý sál. Fotografie z akce si můžete prohlédnout v galerii.

Spustit audio