Dítě v Dlouhé

23. duben 2002

Dnes začíná pátý ročník festivalu divadla pro děti a "jejich dospělé" Dítě v Dlouhé. Letošní ročník se od předešlých liší tím, že je zaměřen na představení pro mladší děti.

V pěti dnech se divákům představí čtrnáct divadelních souborů z celé republiky, mezi kterými letos nechybí stálice festivalu, např. Alfa Plzeň, Drak Hradec Králové, Lampion Kladno, Naivní divadlo Liberec a další. Naopak poprvé se na festivalu představí Divadlo Líšeň a Divadlo Polárka Brno.

Ředitel festivalu Jan Borna říká: "Je radostí pro pořadatele festivalu zvát diváky na jeho další ročník. Je to důkazem, že festival se zavedl a stává se tradicí....". Jan Borna též promluví na vernisáži výstavy nazvané Slovenské bábkové divadlo, která se uskuteční 25. dubna v Slovenském institutu. Výstava je doprovodnou akcí k festivalu Dítě v Dlouhé a prezentuje umělecké počiny v oblasti loutkového umění na Slovensku.

Jan Borna

Představení se hrají ve všední dny od 10,00 hod, 13,30 hod a 17,00 hod, v pátek i od 19,00 hod. Poslední festivalové představení, pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký v podání pražského Divadla Aha!, začíná v sobotu ve 14,00 hodin. Po jeho skončení bude následovat prohlídka zákulisí divadla s odborným výkladem a ukázkami některých divadelních řemesel. Závěr programu bude patřit karnevalovému reji a tanci s účastí pravých indiánů, rytířů a dalších zajímavých postav. Děti, které přijdou v maskách, se mohou těšit na malý dárek.

V průběhu festivalu mají diváci možnost rozhodnout svým hlasováním, které představení letos získá cenu Vojty Šálka (z marcipánu).

Festival se koná pod záštitou primátora hl. m. Prahy.

Úplný festivalový program naleznete na internetových stránkách Divadla v Dlouhé.

Spustit audio