Divadelní červen v Lysé nad Labem

21. červen 2002

Včera byl v Lysé nad Labem zahájen šestý ročník obnovené řady festivalu divadla, hudby a filmu s názvem "Nejen divadelní červen 2002". Až do neděle mohou diváci zhlédnout v prostorách místního zámeckého parku a Biografu na náměstí představení divadelních souborů Buchty a loutky, Bilbo compagnie, Studio studia Y, Divadlo Brak, Dekadentní divadlo Beruška a v neposlední řadě také Divadlo AHA!, které celou akci pořádá.

Stranou diváckého zájmu nezůstává ani filmová produkce. Na dnešní večer je připravena velmi diskutovaná novinka Mulholland drive světoznámého filmového tvůrce Davida Lynche. Sobotní večer pak bude celý ve znamení filmu. Promítat se bude televizní zpracování klaunérie na kolech Giro di vita a více než pět krátkých filmů studentů FAMU z oboru dokumentu, animace a hraného filmu.

Festival zahrnuje i hudební produkce. Dnešní a sobotní noc v zámeckém parku vystoupí zpěvák známé české formace Sky line Mc N.uc - doprovod DJ Katcha, berlínský velikán DJ Larse Lavendel, polská kapela Akurat, liberecká jazz kapela Rodinný podnik, DJ Jaisu z Polska, čeští DJ Vaant, DJ Reverb, DJ Philip TBC, Sayko a Fatalerr a další. Vše s videoprojekcí a fireshow!

Festival je určen pro domácí, ale i "přespolní" publikum, takže nejste-li ještě rozhodnuti jak strávit víkend a jste z Prahy, Nymburka, Brandýsa, Čelákovic,... zkrátka máte-li to do Lysé kousek vlakem, vypravte se tam. Určitě nebudete litovat!

Spustit audio