Dojatá Monika Absolonová. Kraslice plné překvapení, nikdo z účinkujících netušil, že za oponou stojí kraslický sbor

11. duben 2024

Další zastávkou nové zábavné show, která stávajícím i potenciálním posluchačům přiblíží, co všechno obnáší moderní Český rozhlas, byly Kraslice.

Do Západočeského kraje Aleš Cibulka přivezl dva hosty: zpěvačku Moniku Absolonovou a herečku Adélu Gondíkovou, kterou můžete na vlnách Dvojky slyšet i jako jednu z moderátorek pořadu Blízká setkání.

Adéla Gondíková pochází ze Sokolova. „Jsem z nádražácké rodiny a já bych chtěla, aby se po mně jmenovala třeba závora v Sokolově, když už je tady kousek rozhledna Cibulka,“ směje se oblíbená herečka a naráží na příjmení moderátora show. Herečku rozhlas provázel od dětství. „Mám k němu vřelejší vztah než k televizi, protože mě provází všude: když jedu v autě, když přijdu domů. To dokonce hned informuju, co říkali, až jsem tím trochu už nepříjemná.“

O hudební část se postarala Monika Absolonová. „V Kraslicích jsem byla několikrát. Zpívala jsem tu přesně před 22 lety. Bylo to na charitu. Vybralo se na rentgen, který prý dodnes na poliklinice funguje.“ Zpěvačka má rozhlas spojený s pohádkami. „Jako malá jsem jezdila k babičce, která poslouchala rozhlas po drátě. Dneska si ráda naladím Český rozhlas Dvojku nebo Radiožurnál.“

Ve vyprodaném kulturním domě vládla skvělá atmosféra, podívejte se na fotografie z akce:

Aleš Cibulka a pravidelný host, generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral navštíví v tomto roce celkem osm míst. Přivezou s sebou rozhlasové osobnosti, ale také oblíbené zpěvačky nebo zpěváky.

Za potlesku publika přichází generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. „Tak jako minule ve Strakonicích, tak i v Kraslicích jsem poprvé.“

Prozrazuje, že nápad na tuto show vzešel tak trochu od něj právě proto, že ho nebaví jen vysedávat v 5. patře rozhlasové budovy. „Je potřeba být mezi lidma a povídat si s nima. To mě nabíjí, o to mám pak větší chuť do práce.“

Večer plný překvapení

Jako hudební překvapení na pódium nastoupil bezmála 40členný dětský sbor složený ze dvou sborů: Pěvecký sbor Harmonie a Vivat Musica Kraslice, které založila Iveta Poslední. „Jsou úžasní. Děkuju za zážitek. Já chodila taky do sboru. Ale moji synové dělají tenis, fotbal a tak,“ naoko si povzdechla zjihlá Monika Absolonová.

V průběhu večera dostali diváci chrastítka, ozvučná dřívka a rumba koule a doprovázeli Moniku Absolonovou k písni Asi, asi, kterou nazpívala Hana Zagorová. Krátký part tam má i mužský hlas v podání Petra Rezka. Za mohutného potlesku ho pro tuto chvíli nahradil přímo generální ředitel.

Výměna rolí – showman Ruda

Po úspěchu ve Strakonicích si René Zavoral s Alešem Cibulkou opět vyměnili role. Generální ředitel se tentokrát převtělil do showmana Rudy a zpovídal hosty. Aleš Cibulka si užíval roli pověřeného generálního ředitele.

Na závěr zazpívala hit Teď královnou jsem já, během kterého se rozhrnula opona a k Monice Absolonové se připojily dětské sbory. „Tak to bylo překvapení. Byli jste úžasní,“ vysekla jim poklonu dojatá zpěvačka.

Chcete, abychom přijeli také do vašeho města? Napište nám na e-mail rozhlasjede@rozhlas.cz.

Letos navštívíme celkem osm míst. Výtěžek z akce putuje pořádajícímu místu. V Kraslicích částku ze vstupného převzal starosta Jan Šimek. Dalším městem je Rychnov nad Kněžnou. Podrobnosti a vstupenky >>

DAB rádia putovala odvážným dobrovolníkům

Na programu večera je také soutěž, kterou připravuje a moderuje Michal Jagelka. Ten z publika vybral tři dobrovolníky, kteří postupně odpovídali na pět (ne)záludných otázek. Nad správnými odpověďmi bděla porota ve složení Aleš Cibulka a pes, vipet Tobiáš.

Soutěžící převzali z rukou generálního ředitele DAB radio. Nejvíc správných odpovědí na otázky, které se týkaly rozhlasu a našich hostů, měla paní Monika z Chodova.

Kdo jsou významní rodáci z Kraslic? Na co se generálního ředitele ho zeptali diváci? Jaké trapasy zažili naši hosté? Poslechněte si v záznamu pořadu.