DPS na letním sborovém soustředění

5. září 2016

Máme za sebou další ročník letního pěveckého soustředění. V termínu od 20. do 26. srpna 2016 jsme obsadili kapacitu hotelu Na Kocandě, který se nachází na dohled od Želivského kláštera. Kraj Vysočina nás uvítal chladnějším počasím a deštěm, větší část týdne jsme si ale užívali slunečních paprsků.

Na soustředění jsme odjížděli s cílem nazkoušet především kostru vánočních koncertů, které máme před sebou. Zabloudivší turisté se museli štípat do tváří, aby se ujistili, že bdí a že opravdu slyší v srpnu děti zpívat koledy.

Děti zpívaly každý den velmi intenzivně, věnovaly se také základům z říše hudební nauky, kterým se od nového školního roku budeme pilně věnovat ve všech odděleních sboru.

V dopoledních i odpoledních blocích probíhaly zkoušky pod vedením hlavní sbormistryně Věry Hrdinkové, hudební nauku si vzala na starost asistentka sbormistryně Michaela Steinbauerová. Dělené zkoušky po hlasech probíhaly pod vedením obou zmíněných sbormistryň a hlasových vedoucí. Uprostřed týdne jsme přivítali velmi milou návštěvu z Českého rozhlasu. Pan ředitel Výroby Jiří Mejstřík a pan šéfproducent Lukáš Hurník s námi strávili příjemné dopoledne.

Čtěte také

Soustředění však není jen o zpívání, ale také o stmelení kolektivu a příležitosti ještě lépe poznat kamarády. Během týdne jsme navštívili nedaleký Želivský klášter, kde zejména chlapci svými zasvěcenými komentáři a otázkami několikrát uvedli slečnu průvodkyni do stavu hlubokého zamyšlení. Také pěší výlet krásnou krajinou k nedaleké Hydroelektrárně vyšel na jedničku. Zjistili jsme, že máme ve svých řadách velmi zdatné houbaře, kteří umí houby nejen hledat, ale hlavně spolehlivě určit druh.

Vyvrcholením celého týdne plného zpívání, smíchu a dobré atmosféry byl poslední večer, kdy děti ve čtyřech skupinách předvedly pěvecká a taneční čísla, která si připravovaly v průběhu celého týdne. Všechna vystoupení měla nápad, vtip i skvělé provedení. Bylo těžké určit nejlepší skupinu. Letní soustředění Želiv 2016 bylo úspěšné a příjemné setkání těch, kteří jsou spolu rádi a dokáží se spolu smát i pracovat. Ať žije Želiv 2017!

Spustit audio