DPS se připravuje na předvánoční koncerty

2. listopad 2016

Při náboru, který proběhl na začátku nového školního roku, bylo do Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu přijato šedesát nových zpěváčků a zpěvaček.

Přibylo nám tolik kamarádů, že jsme dokonce museli otevřít novou přípravku A4, kterou vede Anna Smolíková. V současné době se tedy můžeme pochlubit již čtyřmi sborovými odděleními. Novým členům to krásně zpívá, jsou šikovní, rychle se zapracovávají a posluchače již brzy čekají první možnosti si sbor včetně nových pěveckých posil poslechnout.

Vánoční koncert DPS v Týnském chrámu

Závěrem roku bude mít DPS pěkně napilno. Už příští týden má před sebou koncertní oddělení A1 vystoupení na přehlídce laureátů soutěže Concerto Bohemia 2016. Pod vedením hlavní sbormistryně Věry Hrdinkové zazpívá Dětský pěvecký sbor za doprovodu všech vítězných souborů závěrečnou studentskou hymnu Gaudeamus igitur.

Koncert proběhne ve Velkém sále Paláce Žofín ve středu 9. listopadu 2016 od 19.00 hodin a je přístupný veřejnosti.

Vstupenky bude možné zakoupit na místě od 18.00 hodin. Rezervace lze provést na e-mailu nikola.stefkova@rozhlas.cz.

V prosinci pak budou následovat dva neveřejné koncerty. Ten první proběhne v Senátu Parlamentu České republiky dne 6. prosince 2016 a hlavní koncertní sbor na něm představí svůj vánoční repertoár. Dva dny nato vystoupí oddělení A1 v rámci Slavnostního podvečeru pro Českou školní inspekci.

Spustit audio