Druhý Drug Me Fest

10. červen 2010

Pokud byste tuto sobotu měli náladu na společný koncert několika málo solidních českých kapel, navíc v neotřelém, byť poněkud zemitém prostředí, vyražte bez obav do Únětic. V tamním Kravíně se totiž sejdou (v tomto pořadí) kapely Kill The Dandies!, The Ritchie Success, Saade a Take Death, aby zahrály na druhém ročníku akce přezdívané Drug Me Fest.

Občanské sdružení Kravín bylo založeno jako platforma pro podporu a rozvoj nekomerční autorské tvorby. Ohnisko svojí činnosti nevidí ani tak v podpoře úzké skupiny vyvolených umělců, ale spíš ve snaze umožnit seberealizaci autorům, kteří mají z jakéhokoliv důvodu ztížené možnosti k tvorbě; ať už jde o mladé lidi pocházející z rizikových skupin, nebo ty, kteří potřebují pomocnou ruku v řešení problému s drogami.

02072190.jpeg
0:00
/
0:00

Strategickým plánem tohoto sdružení je vybudovat v objektu bývalého kravína v Úněticích u Prahy víceúčelový kulturní prostor. Ten by měl zahrnovat sál (s kapacitou asi 200 osob) sloužící jako ateliér pro pořádání hudebních a divadelních akcí či filmových projekcí. V další části by měly vzniknout umělecko-řemeslné dílny: sítotisková dílna, fotokomora, kovárna, dílna pro práci se dřevem a hrnčířská dílna.

Samotný objekt kravína je součástí únětického velkostatku, nicméně objekt svému původnímu účelu přestal sloužit na počátku 90. let. V části prostor kravína pak v průběhu minulé dekády fungoval bazar použitých autodílů pro vozy značky Volvo.

Tuto sobotu - 12. června - se však do Kravína sjedou tuzemské kytarové indie kapely, aby zahráli na druhém ročníku tzv. Drug Me Festu. Dvě ze čtyř formací se už představily v rámci Radio Wave Live Sessions: můžete těšit na německy zpívaný psychedelický post-punk skupiny The Ritchie Success i garážovou psychedelii kapely Kill The Dandies!, jejíž pětičlennou sestavu tvoří členové projektu Moimir Papalescu and the Nihilists, zmiňovaných The Ritchie Success a také táborských Take Death. Právě Take Death, kteří svou novolnnou hudbu rádi označují termínem „discobilly“, budou celý večer, který startuje ve 20:00, uzavírat. Zmíněný alternativní triumvirát ještě doplňuje hlučné pražské duo Saade.

01084748.jpeg

Pokud vám tento line-up vyhovuje, neváhejte se přijít o víkendu ustájit: únětický kravín bude kvůli předkoncertní venkovní párty otevřen už od pěti odpoledne.

Spustit audio