Duchovno 2.0 a vztyčené prostředníčky. Slavíme playlistové návraty Samphy, Audrey Nuny a Blur

12. červenec 2023

U čerstvých singlů od korejsko-americké zpěvačky a rapperky Audrey Nuny, britpopových legend Blur i sametového vokalisty Samphy se modlíme, aby se brzy přetavily v dlouhohrající projekty. U všech tří se tak snad i stane! V případě Blur jde o comebackové album po osmi letech a u Samphy o první sólový singl po šesti letech. Prostor v rotaci Radia Wave dostává i rakouský rapper Yung Hurn nebo reggaetonový all-star team, který svolal portorický producent Tainy. Amp It Up!

Sampha - Spirit 2.0

Credits: Sampha Sisay, Yussef Dayes, Kathy Yaeji Lee, Pablo Díaz-Reixa, Ricky Damian
Label: Young
Album: Spirit 2.0 single

Sampha, britský producent, multiinstrumentalista, skladatel a spolupracovník velkých popových jmen jako jsou Solange, Kendrick Lamar nebo Kanye West, se vrací do sólo hry. Po šesti letech od vydání své debutové dlouhohrající desky Process přichází se singlem Spirit 2.0, něžnou, klenutou a dlouhou skladbou o chvílích, kdy potřebujeme pomoc ostatních. V téměř pětiminutovém tracku se střídají hvězdní hosté – v roli hostujících vokalistek tu působí třeba Američanka Yaeji nebo Francouzka Lisa Kainde Diaz z dua Ibeyi, instrumentálně přispěl i indie houslista a songwriter Owen Pallet. Po šesti letech zůstává Samphově rukopisu stále specifická zranitelnost a melancholie, přibylo skladatelských ambicí. Chceme víc!

Blur - St. Charles Square

Credits: Damon Albarn, Alex James, David Rowntree, Graham Coxon, James Ford
Label: Parlophone UK
Album: The Ballad of Darren

Britpopové legendy Blur odehráli v druhém červencovém víkendu comebackový koncert ve vyprodaném londýnském Wembley a už jen pár týdnů zbývá do vydání jejich nové desky The Ballad of Darren. První album Blur po osmi letech aktuálně propaguje druhý singl – St. Charles Square. Píseň doprovází černobílý koncertní klip a syrová, garážová produkce odráží téma nové desky. Tím je „stav po šoku, reflexe a komentář na to, kde se zrovna nacházíme,“ prohlásil při vydání singlu Damon Albarn, který také vysvětluje, že Náměstí svatého Karla je „místo, kde se nachází duchové příšer“. Píseň produkoval James Ford a podepsaní jsou pod ní všichni čtyři členové Blur.

Audrey Nuna - IdgaF

Credits: Audrey Chu, Anwar Sawyer, Myles William
Label: Arista
Album: IdgaF single

Korejsko-americká zpěvačka a rapperka Audrey Nuna na svých skladbách mísí R&B a trap a my teď – po loňském deluxovém vydání její debutové desky A Liquid Breakfast – pevně doufáme, že postupně zbrojí na další albový cyklus. Vloni vydala dvojsingl se svou (v Los Angeles usazenou) kolegyní Deb Never a jako předznamenání dalšího většího díla,“ v její diskografii prezentuje track IdgaF (I Don’t Give a F*ck). To poslední, co si na singlové novince Audrey Nuna bere, jsou servítky, a ukazuje vztyčený prostředníček vpodstatě všem krom ní samotné. Chytlavý hook a tvrdou 808 basu doplňuje ještě módní editorial kurátorovaný Audrey Nunou samotnou a focený Louisou Meng.

Tainy - PASIEMPRE ft. Arca, Arcángel, Jhayco, Myke Towers, Omar Courtz & Bad Bunny

Credits: Marcos Fernández, Alberto Carlos Melendez, Alejandra Ghersi, Austin Santos, Jesus Manuel Nieves Cortez, Joshua Omar Medina Cortes, Marco Masis, Michael Torres
Label: NEON16
Album: DATA

Úctyhodnou sestavu reggaetonových hvězd dostal do svého nového singlu PASIEMPRE portorický producent Tainy. Jsou mezi nimi třeba veleúspěšný rapper Bad Bunny nebo experimentátorka Arca, která pomohla s produkcí. Další featuringy měli na starost Arcángel, Myke Towers, Jhayco a Omar Courtz. Tainy patří mezi nejžádanější reggaetonové producenty a za sedmnáct let beatmakingu je podepsaný pod spoustou hitů, včetně I Like It od Cardi B nebo velkou částí desky Un Verano Sin Ti Bad Bunnyho. PASIEMPRE je z Tainyho aktuální producentské desky DATA, která vyšla na konci června a jsou na ni ke slyšení i další hvězdy jako Ozuna, Rauw Alejandro nebo Skrillex.

Cadenza - Amp It Up ft. Amaarae & BEAM

Credits: Ama Serwah Genfi, Harry Edwards, Oliver Rodigan, Tyshane Thompson
Label: Twenty8Twelve
Album: Amp It Up single

„Come as you are, you never have to hide no scars,“ zaznívá v nové spolupráci producenta Cadenzy se zpěvačkou Amaarae a rapperem BEAMem. Oba hosty propojuje právě osobnost dvěma cenami Grammy oceněného producenta, který se podílel na desce Renaissance od Beyoncé. Tam BEAM hostoval, stejně tak jako na singlu Amaarae Reckless & Sweet, který můžete znát z našeho playlistu. Tam teď putuje i prosluněný afro-popový track, který vás bezesporu roztančí. Singl navazuje na předešlé EP Dead Set, na kterém se objevili Flohio, Ms Banks nebo Killa P. V Londýně usazený producent v minulých letech produkoval také například skladby Gorillaz, Jorjy Smith nebo M.I.A., se kterou také vydal singl Up Inna.

Yung Hurn - Wie willst du

Credits: Julian Sellmeister, Kevin Lucas Kozicki
Label: Warner Music Germany
Album: Wie willst du single

Po vydání loňského mixtapu Crazy Horse Club, na kterém si osahal hyperpopem říznutý zvuk, se teď rakouský rapper Yung Hurn vrací zpět ke svým cloud rapovým kořenům. Vídeňský rodák v novém tracku Wie willst du (v překladu “Jak chceš”) žádá neznámou ženu, aby mu řekla, kolik jeho času si ještě uzme a vypráví o toxickém vztahu. O beat se postaral berlínský producent Kev Koko.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.