Edith Piaf - vrabčák z předměstí

11. červenec 2002

Ve středu 10. července měl v Divadle v Dlouhé pražskou premiéru taneční muzikál Edith Piaf - vrabčák z předměstí. Osudy slavné francouzské šansoniérky se rozhodl převést do jevištní podoby choreograf Libor Vaculík, který je autorem libreta a zároveň režisérem. Muzikál měl svou premiéru před dvěma roky v plzeňském divadle.

Inscenace začíná Edithinou smrtí. Teprve pak se začíná odvíjet její životní příběh od dětství, které strávila mezi prostitutkami, přes bouřlivé mládí, kdy zpívala v pařížských kabaretech, až po zralý věk ve světě show-businessu. Zachycuje její osudové lásky i těžké životní chvíle, její souboj s alkoholem, drogami a zákeřnou nemocí, které nakonec podlehla.

Edith Piaf v podání zpěvačky Zdeny Trvalcové a tanečnice Zuzany Hradilové

V muzikálu zazní její nejslavnější šansony ve strhujícím podání Radky Fišarové nebo Zdeny Trvalcové, v taneční roli Edith se představí Kateřina Benešová Rejmanová a Zuzana Hradilová. Dále účinkují Zbyněk Fric, Ján Slezák, Ondřej Izdný, Nely Danko, Hana Literová, Jan Révai, Adéla Šeďová a další. Inscenace se v Divadle v Dlouhé hraje do 2. srpna denně mimo pondělí vždy od 20 hodin.

Spustit audio