FILIP M. živě v českém Abbey Road

20. říjen 2010

V říjnovém termínu série Radio Ostrava Live se v hudebním studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava představí ostravská kapela FILIP M. V přímém přenosu zahraje zítra, ve čtvrtek 21. října, od 18.00 hodin. Během vystoupení kapela natočí koncertní filmový dokument.

Kapela FILIP M. působí na hudební scéně již deset let. Hrají vtipnou kombinaci rocku, popu i folku. Před šesti lety vydala debutovou desku s názvem „K princeznám se (ne)čuchá“. V loňském roce došlo v kapele k personálním změnám, zároveň nahráli ve Studiu C novou desku s názvem „Mezi nebem a nebem“. Desku produkoval Petr Slezák, mezi hosty se např. objevil skvělý instrumentalista Rudolf Březina, dlouholetý hráč i kapelník Ostravského rozhlasového orchestru.
Kapela svým fanouškům ve studiu 1 představí akustickou podobu svých písní. Zahraje ve složení: Jitka Andrášková a.k.a. Judit (zpěvačka), Toma Rybola (kytara), Vojta Šňupárek (kytara), Maťo Slavík (baskytara), Pavel Sotoniak (klávesy) a Jiří Krhut (bicí). Mezi koncertními hosty se objeví také skvělý saxofonista Michal Žáček.

Kapela ctí historii hudebního studia 1 ČRo Ostrava, které od šedesátých let sloužilo jako zázemí pro Ostravský rozhlasový orchestr. S ním zde kariéru začínaly pěvecké hvězdy jako Hana Zagorová, Marie Rottrová, Věra Špinarová, Pavel Novák, Petr Němec a další. Ve studiu vznikaly první nahrávky Karla Kryla, později kapely BUTY a také Kryštof.
FILIP M. zde, během koncertu, natočí pěti-kamerovým televizním záznamem filmový dokument, koncertní DVD. Návštěvníci koncertu tak mají možnost stát se součástí tohoto dokumentu. Jeho režisér David Martínek připravil pro natáčení neobvyklou scénografii. Kapela pak sestříhaný materiál chce uplatnit v hudebním TV kanále Óčko a na sociálních sítích.

Ostravská kapela FILIP M. zahraje exkluzivně v přímém přenosu ve čtvrtek 21. října od 18.00 do 19.00 hodin. Pro návštěvníky studia 1 pak bude koncert dále pokračovat. Vstupenky v hodnotě 50,- Kč lze zakoupit v obvyklém ostravském předprodeji a na recepci ČRo Ostrava. Série Radio Ostrava Live bude pokračovat v listopadu koncertem kapely UDG.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Třinecko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio