František Zborník: O dívce Hanako a nejkrásnějším draku

31. březen 2019

Příběh z japonské rybářské osady pod horou Jamašima. Drama o přežití s Ladislavem Mrkvičkou, Davidem Prachařem a Otakarem Brouskem st. Poslouchejte do neděle 7. dubna 2019.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Na moři zuří bouře a nikdo z mužů si netroufá vyplout. Kdo ale zajistí obživu pro vesnici? Na nátlak sousedů se k tomu odhodlá jen rybář Oneda. Poprvé se vše zdaří. Druhá plavba je ale pro Onedu osudná a původní vděk vesničanů se postupně proměňuje v zášť.

Drobounká Hanako, dcera rybáře Onedy, má ale dost sil, aby tomu čelila. Statečnost jí dodává otcův vzkaz skrytý v zakletém kaštanu a nápisu na barevném draku. Víra, naděje a usmíření uprostřed rozběsněného moře je tím pravým poselstvím otce své dceři i všem ostatním.

Účinkují: Ladislav Mrkvička, David Prachař, Ingrid Tillmanová, Natálie Topinková, Jiří Racek, Miloslav Mejzlík, Marcela Nohýnková, Otakar Brousek st., Julie Baboráková, Sebastian Baalbaki.
Hudba:
Vladimír Zahradníček
Zvuk:
Tomáš Gsöllhofer
Režie:
Jaroslav Kodeš
Dramaturgie:
Václava Ledvinková
Natočeno v roce 2013

Spustit audio