Grundfunk plný hudebních lahůdek

18. červenec 2021

Po čtrnácti dnech se opět hlásíme o slovo! Do playlistu se tentokrát dostali například M-Rock & Wefunky Band, Jonah Nilsson s novinkou Diamond Ring, ukázky z dlouho očekávané desky dua Jimmy Jam & Terry Lewis, nový singl od Kool & The Gang nebo skladby z kompilace Operation Disco. Pravidelná rubrika Groove Window představila kapelu Super db, které začátkem července vyšla debutová deska Écoute Ça. Příjemný poslech přejí DJ Maceo a Viktor Mašát!

Producent OPOLOPO stojí nejen za mixem a produkcí prvního singlu Tenderness švédského funkového mága M-Rocka a jeho Wefunky Bandu, ale i za remixem této skladby, kterým jsme otevřeli aktuální vysílání. M-Rock & Wefunky Band chystají nové album Celebration, které by mělo vyjít letos 1. října.

Dva týdny po předělávce skladby Bad od Michaela Jacksona přichází Jonah Nilsson s originálním songem Diamond Ring, kde hostuje Steve Vai. Skladba by se měla objevit i na chystané sólové desce. Podívat se můžete také na klip, který k této skladbě vznikl. Účinkují v něm muzikanti, kteří Nilssona doprovodí i na případném turné.

Dlouho očekávané album dua Jimmy Jam & Terry Lewis (vycházející pod značkou Jam & Lewis) Volume One je konečně venku. Najdete na něm spoustu hostů, se kterými toto od roku 1984 aktivní duo producentsky spolupracovalo. Celé si jej můžete poslechnout třeba tady:

20. srpna se po opravdu hodně dlouhé době dočkáme nové studiové desky Kool & the Gang Perfect Union. Nahrávku ještě stihl celou zprodukovat Ronald Nathan Bell, saxofonista a zakládající člen kapely, který loni v září náhle zemřel. Jedním ze songů na albu bude právě vydaný singl Pursuit of Happiness.

Pravidelná rubrika Groove Window představila kapelu Super db, které začátkem července vyšla debutová deska Écoute Ça. Jejího vydání se bohužel nedožil jeden ze čtveřice muzikantů, kteří kapelu tvoří – klávesák, dechař a vokalista Matt Dibble. Album, na němž se ještě sám podílel, je proto nejenom představením kapely, ale zároveň také vzpomínkou na tohoto hudebníka.

A ještě před tím, než se dočkáme nové desky od Alice Russell, si můžeme připomenout její osm let staré album To Dust, které vychází tento měsíc v bonusové verzi, doplněné o pár skladeb, které na původním vydání nenajdete.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.