Grundfunk si udělal zálusk na právě vycházející singly

8. červen 2023

Některé singly upozorňují na chystaná alba, jako v případě Meshell Ndegeocello a Philipa Lassitera, nebo stojí samostatně, protože to tak jejich autoři chtějí. Druhým případem jsou novinky od Idy Nielsen, Super DB, Orgone nebo Lee Fieldse.

Vydání alba Raw In Amsterdam trumpetisty, zpěváka, producenta a aranžéra Philipa Lassitera je za dveřmi. Dojde k němu poslední červnový den, a tak není divu, že tu máme další ukázku z něj. Skladbu Repent z Lassiterova repertoáru tentokrát podpořili Candy Dulfer a Durand Bernarr.

Před dvanácti lety se poprvé objevili na scéně a teď se vracejí s novým materiálem. Projekt The Fusion Syndicate, který nedávno vydal cover verzi skladby The Bottle od Gila Scott-Herona s příslibem, že se od něj velice pravděpodobně dočkáme druhé studiové desky. Tady můžete okusit jejich debutové dílo:

Alexander O'Neal letos v listopadu oslaví 70. let, přičemž tento věk mu přijde ideální na odchod do zaslouženého důchodu. Rozhodl se totiž v polovině příštího roku ukončit svou kariéru sérií koncertů s podtitulem Time to Say Goodbye, se kterými bude od září letošního roku projíždět celý svět. Kromě toho svým fanouškům nadělil čtyřtrackové EP Is This Seat Taken, ze kterého jsme vám hráli jednu ukázku ve vysílání.

Kalifornští ORGŌNE pokračují ve své strategii vydávat letos singly. Čtvrtým v řadě je tak píseň Find'em, Fool'em, And Forget'em s hostující Ginou Murrell, kterou si můžete poslechnout (a případně i podpořit kapelu) tady:

Prostřednictvím ukázek z jejich druhé studiové desky Universal Language jsme si představili v pravidelné rubrice Groove Window estonskou skupinu Silky Steps. Děkujeme Estonian Funk Embassy za tip!

Rozloučili jsme se skladbou You Can Count On Me – B stranou singlu Waiting on the Sidelines, který v pátek vypustil nestárnoucí Lee Fields. Obě můžete naposlouchat a tohoto vynikajícího zpěváka podpořit třeba tady:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.