Hledá se prezident, buďte u toho s Radiožurnálem

4. prosinec 2012

Český rozhlas 1 – Radiožurnál vysílá od 5. 12. seriál Hledá se prezident, ve kterém jeho moderátor Martin Veselovský stráví s každým s kandidátů na prezidenta celý den.

„Kombinujeme přímé reportážní vstupy se studiovým rozhovorem. Jde nám totiž o to, aby posluchači měli možnost v jediném dni poznat uchazeče o křeslo prezidenta z osobní a lidské stránky, ale také si poslechnout politické představy daného kandidáta prověřené v živém interview,“ říká Petr Dudek, který seriál Hledá se prezident připravuje.

Historicky první přímá volba prezidenta v České republice si zaslouží svoji pozornost. Aby posluchači Radiožurnálu poznali všechny kandidáty co nejkomplexněji, připravila pro ně tato zpravodajská stanice seriál Hledá se prezident. Martin Veselovský stráví s každým kandidátem celý den a bude průběžně vstupovat se svými reportážemi do vysílání. Dozvíme se tak, jak se projevují jednotliví kandidáti nejen na oficiálních akcích, ale třeba i to, jakou hudbu rádi poslouchají nebo jak obvykle tráví volný čas.

Každý jednotlivý den s kandidátem bude „vrcholit“ v 17:00 v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, ve kterém bude dotyčný hostem. Z každého dne navíc vznikne reportáž, kterou přinesou kromě Radiožurnálu i regionální stanice Českého rozhlasu. Seriál Hledá se prezident bude v repríze vysílat i Český rozhlas 6.

8 kandidátů na prezidenta ve vysílání Radiožurnálu

Táňa Fischerová – 5. prosince
Zuzana Roithová – 7. prosince
Vladimír Franz – 10. prosince
Jan Fischer – 12. prosince
Přemysl Sobotka – 14. prosince
Miloš Zeman – 17. prosince
Jiří Dienstbier – 19. prosince
Karel Schwarzenberg – 21. prosince

16. ledna odvysílá Radiožurnál finálový duel za účasti publika, kde bude prostor pro přímou konfrontaci.

Součástí vysílání k prezidentským volbám bude „Volební vysvětlovna“ – série praktických rad a návodů, jak volit.
Dále se bude Radiožurnál ve vysílání věnovat historii prezidentských voleb jak v České republice, tak i ve světě. Připraven je i glosář k prezidentské kampani, kdy bude každý den jedna respektovaná osobnost glosovat uplynulý den této kampaně.

Více na zpravy.rozhlas.cz

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace