Hudba a já

12. červen 2007

Ode dneška můžete v Muzeu hlavního města Prahy navštívit mezinárodní výstavu dětských výtvarných prací nazvanou Malujeme - po síti. Letošní XII. ročník soutěže, kterou pořádá Český rozhlas Online spolu s Poštovní spořitelnou, se celý nese v hudebním duchu. Děti tentokrát tvořily výtvarná díla na téma podtitulu soutěže: Hudba a já.

Zájem dětí soutěžit byl jako každoročně veliký, na adresu Českého rozhlasu dorazilo na 4000 prací nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Indie, Indonésie, Chorvatska, Afriky či dokonce z Číny. "Zaslané soutěžní příspěvky hodnotily významné osobnosti naší kulturní scény, například Adolf Born, Václav Hradecký, Naďa Konvalinková, Pavel Šporcl a další. Do finále, což znamená na výstavu, se probojovalo rovných 250 prací," říká Lenka Kupková, organizátorka soutěže.

Součástí výstavy jsou také výtvarné dílny pro veřejnost, kde si návštěvníci mohou zdarma vyzkoušet připravené výtvarné techniky pod vedením akademické malířky Olgy Bělohradské.

Vítězné práce XII. ročníku soutěže budou vystaveny pro širokou veřejnost do 15. července 2007 v Muzeu hlavního města Prahy, následně bude výstava putovat i po dalších městech České republiky. Nakonec budou práce vydraženy v dobročinné internetové aukci ve prospěch Linky bezpečí. Internetová expozice se nachází na webových stránkách Českého rozhlasu pro děti.

Spustit audio