Informační centrum Folklorního sdružení České republiky otevřeno

3. duben 2007

V úterý v 10.30 přestřihnul předseda Folklorního sdružení České republiky Zdeněk Pšenica slavnostně červenou pásku a první návštěvníci vstoupili do nového informačního centra na Senovážném náměstí v Praze.

Toto infocentrum bude v provozu od pondělí do pátku od 11.00 do 17.00 hodin, v případě většího zájmu o jeho služby bude provozní doba rozšířena.

Návštěvníci Informačního centra budou mít možnost zde získávat aktuální informace o konání lidových slavností, folklorních festivalů i o dalších akcích v jednotlivých regionech ČR, ale i v zahraničí. Folklorní sdružení České republiky (FoS ČR) organizuje nebo se podílí každoročně na pořádání více než padesáti folklorních festivalů po celé České republice.

V infocentru budou mít všichni k dispozici prezentační materiály mezinárodních i národních folklorních festivalů, regionálních folklorních sdružení a národopisných souborů. Návštěvníci si budou moci zakoupit DVD a CD s pořady festivalů, slavností a koncertů zaměřených na folklor a lidové tradice. Rovněž zde budou k dostání publikace vydávané FoS ČR nebo jednotlivými soubory i časopis FOLKLOR. Pro podrobnější informace bude k dispozici vyhledávání na internetových stránkách.

Doufáme, že si návštěvníci z řad pražanů i turistů brzy najdou do Informačního centra FOSu cestu.
Adresa je Senovážné náměstí 24, 116 47 Praha 1 (vchod z ulice Jeruzalémská), telefon: 234 631 493, email: jitka.zezulova@adam.cz

Spustit audio