Jakub Michl

editor (nar. 1983)

Jakub Michl vystudoval violoncello na Pražské konzervatoři u Tomáše Strašila a hudební vědu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Violu da gamba studoval u Petra Wagnera, Michaela Brüssinga a po absolutoriu na konzervatoři u Alison Crum na Trinity College of Music v Londýně.

V současnosti pokračuje v dálkovém studiu u Vittoria Ghielmiho na Mozarteu v Salzburgu. V řadě kurzů staré hudby (RCM Festival of Viols na Royal College v Londýně, Mezinárodní škola staré hudby Valtice, Festival staré hudby Prachatice, Academie de Sablé, Dartington International Summer School) absolvoval mistrovské třídy s Jordi Savallem, Wielandem Kuijkenem, Christophem Coinem, Marianne Müller, Hille Perl, Richardem Boothbym, Reiko Ichise, Bruno Cocsetem, Markem Štrynclem, Irmtraud Hubatschek či Susan Sheppard.

Je laureátem interpretační soutěže o sólový výstup s orchestrem v rámci Letní školy barokní hudby v Holešově v roce 2013. Dosud spolupracoval s hudebními soubory The Czech Ensemble Baroque, Musica Florea, Les Traversées Baroques, Collegium 419, Hypochondria Ensemble, Concerto Aventino, Trinity College Consort of Viols, Greenwich Baroque, Ritornello, Capella ornamentata, ad. V roce 2010 založil soubor Motus Harmonicus se kterým s účastnil řady hudebních festivalů. Mimo koncertní činnost se věnuje výzkumu hudební kultury v Čechách 17.–19. století na Akademii věd ČR (Kabinet hudební historie), stejně jako výuce hry na violu da gamba, kterou vyučuje v Praze, v Kolíně a mezi lety 2011–2013 též v Cambridge.

http://motusharmonicus.cz

Tituly k prodeji:
Koncert C dur pro violoncello a orchestr, op. 4 - Antonín Kraft
Koncert C dur pro violoncello a orchestr "Seydlův" - Antonín Kraft
Předehra C dur, op. 24 - Antonín Rejcha
Symfonie F dur - Antonín Rejcha

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz