Jan Meisl

hudební skladatel (nar. 1974)

Jan Meisl se narodil 4. října 1974 v Kyjově. Je absolventem oboru bajan na konzervatoři v Brně u profesora Jana Tesaře. Ve studiu pokračoval na Ruské akademii Gněsinych v Moskvě v oboru bajan u profesora Josefa Purice, v oboru skladba u profesora Kirilla Volkova a na Akademii muzických umění v Praze v oboru skladba u docenta Juraje Filase.

Během studií se stal laureátem mnoha mezinárodních soutěží (Klingenthal, Trossingen, Hořovice, Castelfidardo). Jako sólista vystoupil s Vogtländische Philharmonie Greiz-Reichenbach, Státní filharmonií Brno, Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně a Janáčkovou filharmonií v Ostravě, koncertoval v řadě evropských zemích a USA.

Je autorem písní, vokálních, komorních a orchestrálních skladeb, hudby pro film a scénická představení. V roce 2003 nahrál své debutové CD „Broukařská jízda“ u firmy Stylton Ostrava a v roce 2004 s komorním souborem Bajan Trio Meisl CD „Nostradamus I“. Nyní pedagogicky působí na Janáčkově konzervatoři v Ostravě v oborech akordeon, bajan, kompozice a hudební teorie. Jan Meisl vychází ve své tvorbě z inspirace moravským folklórem, hudbou jazzovou a rockovou. Ze syntézy těchto podnětů s klasicky vyváženými formami tak vzniká jeho hudební jazyk. V instrumentaci se snaží o hledání nových přirozených zvukových možností.

Tituly k prodeji:
Sonáta pro kontrabas a klavír

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz