Jana Vöröšová

hudební skladatelka

Jana Vöröšová studovala skladbu na Pražské konzervatoři, poté pokračovala ve stejném oboru na hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze, později absolvovala roční stáž na Koninklijk Conservatoire Brussel a tříměsíční tvůrčí pobyt v Paříži.

Její skladby jsou hrány na festivalech Pražské Jaro (ČR), Contempuls (ČR), Forfest (ČR), Pražské premiéry (ČR), Orfeo (SR), Festival delle Nazioni Città di Castello (IT), Festival Calliopé (FR), Présances (FR), Wien Modern (Aus) a dalších.

Je vítězkou skladatelské soutěže pořádané Českou filharmonií v roce 2018. Spolupracuje s orchestry a soubory v Čechách i v zahraničí (Berg, SOČR, Jihočeská filharmonie, Česká filharmonie, Konvergence, Nederland Blazers Ensemble, Bohemia Saxophone Quartet, Musica cum gaudio, aj.).  Je také autorkou a dramaturgyní desítek celovečerních programů a představení.

V současné době působí jako pedagog na Konzervatoři Duncan Centre a ve sdružení Roztoč a je zakladatelkou spolku Tušení, které pořádá kulturně vzdělávací aktivity, koncerty, představení a semináře. Vede hudební tvůrčí kurzy a semináře pro děti i dospělé, jejichž náplní je vytváření neobvyklých zvukových krajin.

Tituly k prodeji:
Hra pro klavír

Tituly k pronájmu:
Chlapeček a Dálka

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz