Jiří Slabihoudek

hudební skladatel (nar. 1992)

Jiří Slabihoudek je absolventem skladby na Pražské konzervatoři (doc. Eduard Douša) a bakalářského cyklu na HAMU v Praze (prof. Hanuš Bartoň). Konzervatoř absolvoval Koncertem pro pozoun, studia na HAMU dokončil Koncertem pro violoncello s podnázvem „Petrichor“.

Na kontě má několik skladeb orchestrálních, komorních, sólových a vokálních. Díky své velké lásce k dánské hudbě absolvoval roční studium v Kodani v rámci programu Erasmus na Royal Danish Academy of Music. O dánské hudbě a zejména skladateli Hansi Abrahamsenovi připravil pořady pro Český rozhlas Vltava. Jeho nejoblíbenějšími uměleckými díly vůbec jsou Refnova filmová trilogie Pusher a filmové opusy od Triera nebo Vinterberga.

Během studií se Jiří Slabihoudek několikrát umístil v mezinárodní skladatelské soutěži Generace v Ostravě. Ochranným svazem autorským byl za rok 2018 vyhlášen „Nejúspěšnějším mladým autorem vážné hudby“.

Hudbu miluje, ale neprovozuje ji, ani se jí neživí. Pracuje jako knihovník v hudebním oddělení Národní knihovny, hudebním úseku Městské knihovny a pravidelně spolupracuje se stanicí Český rozhlas Vltava jako externista.

Tituly k prodeji:
Tání pro housle a klavír

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz