Klobouk dolů před Hankou Zagorovou. Zářit takovou dobu je fakt hustý, hodnotí zpěvák Milan Peroutka

28. listopad 2022

Má kapelu Perutě, nové CD a taky muzikály Biograf láska a Okno mé lásky. První je věnovaný Haně Zagorové a druhý skupině Olympic. „Za obě představení jsem rád. Pro mě jsou velkou satisfakcí spokojené oči diváků,“ říká hudebník a herec. Je pro něj těžké zpívat písně, ve kterých hrál jeho otec Milan Peroutka? Je z muzikálem spokojený Petr Janda? Proč pojmenoval své nové CD Abrakadabra a proč k němu má i polštářek? Odpovídá v audiu.

„Hanku Zagorovou jsem nejvíc poslouchal v rámci seriálu Tom a Jerry. Pak jsem ji vnímal čím dál tím víc jako osobnost, před kterou klobouk dolů. Protože zazářit v něčem je fajn, ale udržet to takovou dobu… To je fakt hustý,“ ujišťuje Milan Peroutka.

Milan Peroutka

Lituje, že nedošlo k tomu, aby si s ní podal ruku. „Ptal jsem se v divadle, kdy se Hanka přijde podívat na zkoušku a padaly tam i různé termíny. Pak dva týdny před premiérou přišla zpráva o jejím odchodu,“ popisuje zpěvák a herec. „Každopádně věděla o tom, že se muzikál chystá a schválila scénář.“

Do ruky mu nedávno přišel životopis zpěvačky. „Hanka byla přemýšlivá bytost a čtení o ní je obohacující. Mám ji rád a vážím si jejích autorských textů,“ uzavírá Milan Peroutka.

Spustit audio

Související