Kluci si užívají, že mě mají k dispozici, chválí si Prskavec otcovství. Už trénoval v Paříži

7. listopad 2023

Od listopadu do září obvykle trénuje a závodí. Říjen tak byl po skončení Světového poháru v Paříži pro vodního slalomáře Jiřího Prskavce jediným měsícem, který měl do velké míry pro sebe a své blízké v čele s dvouletým Marečkem a čtyřletým Jiříčkem. Sám to v nadsázce nazval otcovskou dovolenou. Část jednoho dne s ním strávil reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan v projektu Olympijský rok, který mapuje přípravu a život českých hvězd před hrami v Paříži.

Bereš to tak, že když jsi zrovna ze závodů doma, tak si to musíš i odpracovat?

Je  to tak. Já si to ale užívám doma. Baví mě řezat dřevo, sázet nebo dělat záhonky. Třeba listí je u nás takový nekonečný příběh. Hrabeme ho kromě léta snad celý rok. Mám to docela rád, ale nebaví mě to odvážet.

Jsi teď táta na skoro plný úvazek. Užíváš si to, nebo ti na tom něco nevoní?

Taková ty hektická rána, když něco nestíháme, tak ty mě nebaví. Když se to pak zajede, tak si to docela užívám. Ale zase to mám takhle jenom měsíc. Kluci si ale užívají, že mě doma mají k dispozici.

Marečka máme vyzvednutého, tak jak bude vypadat vaše odpoledne?

Máme teď dvě hodiny v klidu, tak si budeme asi hrát. Pak půjdeme pro Jiříka.

Co s nimi děláš nejradši?
Líbí se mi, když děláme nějakou aktivitu, kterou vymyslí. Včera jsme běhali takovou trať, kterou vymysleli. Minulý týden jsme byli na Tlapkové patrole, tak jsme si pak další den hráli na kino. 

Teď už ale vodnímu slalomáři Jiřímu Prskavcovi otcovská dovolená skončila, právě je na soustředění v Paříži na trati, kde jeho Olympijský rok v létě 2024 vyvrcholí.

autoři: Jan Suchan , lis , rej
Spustit audio

Související