Kolomý nabral po havárii ztrátu, mototrkářům opět zkrátili etapu

10. leden 2016

Dosud nejlepší český účastník Rallye Dakar Martin Kolomý havaroval v sedmé etapě a po opravě kamionu Tatra pokračuje v soutěži s velkou ztrátou. Při triumfu Rusa Eduarda Nikolajeva v kamazu obsadil sedmé místo Martin Macík s liazem těsně před Jaroslavem Valtrem v tatře. Motorky 7. etapu etapu nedokončily.

Kolomý havaroval ještě před prvním kontrolním bodem, na který pak dojel se ztrátou přes hodinu a půl. „Stalo se to při jízdě za kamazem. V prachu trefil kámen a havaroval. Posádka následně opravovala, aby se mohla vrátit zpět do soutěže, což se podařilo. Nyní je prioritou dojet a v bivaku opravit Fat Boye, aby mohli kluci pokračovat,“ uvedl Kolomého tým na facebooku.

Etapu motorkářům přerušila rozbouřená řeka

Program také poznamenalo nepříznivé počasí, které neumožnilo motocyklovým jezdcům absolvovat druhou část z původně 336 km dlouhé rychlostní zkoušky. „Start druhé rychlostní zkoušky probíhal v neskutečné bouřce. Po dvou kilometrech mě zastavil (nizozemský jezdec Frans) Verhoeven u rozbouřené řeky s tím, že před chvílí voda odnesla polského závodníka Jakuba Piatka i s motorkou. Kuba je v pořádku, motorka ne. Podmínky jsou dost šílené,“ popsal situaci před přerušením Ondřej Klymčiw.

Čtěte také

Po rozhodnutí pořadatelů se jezdci v koloně přesunuli do cílového místa, podle neoficiální výsledkové listiny byl nejrychlejším jezdcem první části testu Francouz Antoine Meo. Klymčiw zajel 29. čas a celkově mu patří 24. místo. Až za ním se původně umístil dosavadní lídr Paulo Goncalves z Portugalska, organizátoři mu ale odečetli z času skoro 11 minut, které strávil poskytováním první pomoci rakouskému jezdci Matthiasi Walknerovi. Dosavadní třetí muž pořadí si při pádu zlomil stehenní kost.

7. etapa se motorkářům opět zkrátila
Spustit audio