Kouzlo rostlin pražských zahrad

13. duben 2002

Ne každý den je tak příjemný, aby se vám vydařil výlet do přírody nebo alespoň procházka v některém z pražských parků. Pokud jste Pražany nebo budete mít do Prahy cestu, nabízíme vám řešení, jak příjemně prožít deštivý den.

Až do 5. května můžete navštívit Národní muzeum v Praze, kde je už od 13. března otevřena zajímavá výstava "Kouzlo rostlin pražských zahrad". To kouzlo pro sebe i pro nás objevil francouzský botanik, profesor Michel Laveraque, který do České republiky, a zejména do Prahy, jezdí od počátku 90. let. Má dar zvláštního vidění, miluje pražské zahrady a fotografuje je. Ale ne ledajak.

Jednou jsou jeho snímky jako vystřižené z populárních časopisů Life nebo National Geographic, jindy to jsou obrázky doslova impresionistické - studie, zátiší s rostlinami nebo zahradnickými potřebami. Oblíbil si obě pražské botanické zahrady, a stejně tak jej zaujaly i zahrady historické, jako je Královská, Vrtbovská, Valdštejnská, Ledeburská a další, každá se svou zvláštností.

Český rozhlas, který je mediálním partnerem Národního muzea i této výstavy, si vás na tuto výstavu v Národním muzeu dovolujeme pozvat.

Spustit audio