Let’s sing swing v Kostele sv. Šimona a Judy

30. červen 2019

Dne 16. května se uskutečnil slavnostní a výjimečný koncert Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu s podtitulem „Let’s sing swing“ v kostele sv. Šimona a Judy.

Jak napovídá název koncertu, jednalo se o swingově laděný večer plný známých swingových a jazzových skladeb ve společnosti rozhlasového Big Bandu Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviče a hosta zpěváka Davida Deyla. Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu předvedl pod vedením Věry Hrdinkové známé skladby  Summertime, Georgia on my mind, Fly me to the moon, Mack the knife a mnoho dalších.

V průběhu večera se ke koncertnímu oddělení přidalo také přípravné oddělení A2 a obě oddělení společně zazpívala skladby Ezop a brabenec a Život je jen náhoda od Jaroslava Ježka. Během písně The Perfect fan se dětem naskytla příležitost, jak potěšit své maminky ke Dni matek, když se během prvních tónů nečekaně rozutekly do publika a předaly svým maminkám rudé růže.

Zazněla také píseň Budu tu stát v podání Davida Deyla, ke kterému se na podiu připojily čtyři sólistky koncertního oddělení. Tato píseň se stala také přídavkem celého večera, který se nesl v milém a přívětivém duchu díky všem hostům, účinkujícím a především díky vřelým a krásným reakcím publika.

Program tohoto koncertu uvedeme znovu 2. prosince v Plzni, buďte u toho s námi!

Spustit audio
autor: Michaela Steinbauerová