Lidé

Vedení Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu.

Věra Hrdinková

umělecká vedoucí a sbormistryně DPS

Dlouhých 27 let působila ve sboru Bambini di Praga, nejprve jako sólistka a členka sboru, později jako pedagožka a sbormistryně. Se sborem vystoupila v Evropě, Japonsku i Americe a jako sbormistryně vedla děti na koncertních zájezdech do New Yorku, Itálie, Francie nebo Německa. 

V roce 2007 založila komorní smíšený sbor Carmina Bohemica, který se pod jejím vedením rychle vypracoval ve špičkové hudební těleso. Od 4. ledna vede Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu.

Ema Blahová

Ema Blahová

asistentka sbormistryně

Ema Blahová vystudovala Střední pedagogickou školu v Praze, nyní studuje Univerzitu Hradec Králové, pedagogickou fakultu, obor Sbormistrovství a Hudební výchova se zaměřením na vzdělávání. Do sboru Českého rozhlasu dochází již od 8 let a od své plnoletosti působí jako asistentka sbormistra. V současné době je členkou ženského pěveckého sboru Carmina Bohemica pod vedením Věry Hrdinkové.

Zúčastnila se dvakrát Mezinárodní letní školy staré hudby ve Valticích, celostátní dílny komplexní estetické výchovy (Žďár nad Sázavou, 2019), sbormistrovského semináře v rámci soutěže Porta Musicae (Liberec 2022). V současné době pracuje také na základní škole PED Academy School, kde vyučuje hudební výchovu a rétoriku.