Losování pořadí kandidátů ve volebním vysílání

17. srpen 2020

Pořadí kandidujících subjekt do Senátu Parlamentu ČR a do zastupitelstev krajů 2020 v pořadech předvolebního vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu bude určeno na základě losování.

Dne 24. srpna 2020 v 10:00 hodin proběhne v budově Českého rozhlasu losování, které určí pořadí kandidujících subjektů v pořadech předvolebního vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu.

Losování proběhne za přítomnosti notáře. Záznam losování bude umístěn na YouTube kanálu Českého rozhlasu. Notářsky ověřené výsledky budou umístěny na webu Českého rozhlasu.

První losování – volební vizitky kandidátů do Senátu Parlamentu České republiky

V prvním losování budou vylosovány časy vysílání volebních vizitek všech kandidátů na senátorský post. Losování bude probíhat podle krajů tak, jak se kryjí s volebními okrsky a s pokrytím 14 regionálních stanic Českého rozhlasu. Pokud politik kandiduje ve volebním okrsku, který zasahuje do vysílání dvou regionálních stanic Českého rozhlasu, bude jeho vizitka odvysílána ve vysílání obou stanic.

Druhé losování – vysílací časy vizitek kandidujících subjektů do zastupitelstev krajů

Ve druhém losování budou určeny vysílací časy vizitek kandidujících subjektů do zastupitelstev krajů. Ke konkrétnímu času bude ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu přiřazena vizitka kandidujícího subjektu.  

Třetí losování – účast ve volebních debatách

V poslední částí losování bude určena účast v předvolebních debatách, kdy se ve studiu sejdou zástupci vždy 3 až 5 kandidujících subjektů. Los opět určí pořadí jednotlivých subjektů v pořadech jednotlivých regionálních studií Českého rozhlasu.

Losování pořadí kandidujících subjektů ve volbách do Senátu Parlamentu ČR a do zastupitelstev krajů 2020

Kdy: 24. srpna 2020 v 10:00
Kde: Galerie Vinohradská 12 (Vinohradská 12, Praha 2)

Kompletní informace o předvolebním vysílání Českého rozhlasu naleznete zde.

Spustit audio