Mexická hudba v Rudolfinu on-line

26. září 2007

Dnes večer máte opět možnost sledovat v přímém přenosu koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu z pražského Rudolfina, a to buď poslechem na stanici ČRo 3 - Vltava, anebo prostřednictvím internetového videopřenosu na adrese www.rozhlas.cz/prenos. Tentokrát pod taktovkou věhlasného mexického dirigenta Enrique Barriose a za spoluúčinkování souboru Mariachi Vargas de Tecalitlan zazní mexické skladby v symfonických úpravách. Začátek koncertu je v 19.30 hodin.

Enrique Barrios hostoval u orchestrů v Německu, Francii, Anglii, Irsku, Rusku, Maďarsku, Spojených státech, Kanadě, Jižní Americe a Mexiku. Spolupracoval také se Státní operou Praha, kde nastudoval v roce 1992 Verdiho operu La Traviata.

Soubor Mariachi Vargas de Tecalitlan byl založen Gasparem Vargasem ve městě Tecalitlán v Mexiku roku 1897. Během let tento soubor účinkoval ve více než 200 filmech, natočil nespočet desek a koncertoval po celém světě. Soubor vystupuje v tradičních krojích z 19. století a občas vystupuje s folklórními tanečními skupinami.

SOČR v Rudolfinu/SOČR in Rudolfinum

Program koncertu najdete zde.

Spustit audio