Mirai či Anna K. na festivalu Hrady.cz, borůvkové hody... Vyberte si z našich tipů

17. srpen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Festival Hrady.cz

Do Hradce nad Moravicí vás pozveme na dvoudenní akci Hrady.cz. Letní festival pod hradeckým zámkem nabízí kromě jedinečné atmosféry taky porci muziky. Těšit se můžete na hvězdy české a slovenské hudební scény. V programu vystoupí třeba Anna K., Kryštof, Mirai nebo Kabát.

V pátek se v Hradci nad Moravicí představí krom jiných Michal Hrůza, Majk Spirit, Anna K. nebo Kryštof, v sobotu se pak na pódiu objeví například Tomáš Klus, No Name, Cocotte Minute, Dymytry nebo Mirai a festival uzavře koncert kapely Kabát. V pátek se areál otevře v 15:30, v sobotu už v 10:30.

Podrobnosti o festivalu, účinkujících či vstupném najdete na webu hradycz.cz.

Folklor bez hranic
Závěrečným vystoupením se v pátek po týdnu loučí s Ostravou tradiční mezinárodní festival Folklor bez hranic. Program na nádvoří Slezskoostravském hradě začíná v 15:30 a trvá až do 22. hodiny. Diváci se mohou těšit na tanečníky a muzikanty z České i zahraničí.

Fresh Open Air v Horní Suché
Fresh Open Air je pozvánka na festival do Horní Suché. Začíná v 19:30. Nabídne všechny žánry elektronické taneční hudby v podání 14 DJs a hudebníků.

Kaczi v Beskydech
V 19 hodin začíná koncert písničkářky Kaczi v Krásné v Beskydech. Koncert pod hvězdami se koná u Krásenské studánky vedle obecního úřadu.

Minimalistické motivy v Linhartovech
Zámek Linhartovy zve na výstavu nazvanou Minimalistické motivy. Abstraktní olejomalby Radmily Měsícové, krnovské rodačky, jsou v nově zrekonstruovaném zámku k vidění do 26. srpna. Zámek je otevřen od 10 do 16 hodin.

Bolatické dožínky

Sobota patří v Bolaticích tradičním dožínkám. Začínají v 13:45 průvodem od hasičárny ke kostelu za doprovodu dechové hudby. V programu je od 14 hodin slavnostní mše svatá v kostele sv. Stanislava a od 15 hodin krojovaný průvod s alegorickými vozy a koňskými spřeženími na fotbalové hřiště. Těšit se můžete na soutěž v řezání dřeva, soutěž o nej klobouk, koncert Jana Bendiga nebo oldies karneval.

Jan Bendig

Frýdek-Místek plný chutí
Do Frýdku-Místku se můžete vypravit na gastrofestival. V historickém centru v okolí frýdeckého zámku si užijete nejen dobroty a cooking show s finalistkou soutěže MasterChef Česko, ale i hudbu a pohodovou atmosféru. Pořadatelé taky vyhlásí nejlepší zelňačku Frýdku-Místku. Akce startuje v sobotu v 10 hodin.

Nakreslete si Čeladnou s malířem Kurečkou
To je název akce, které se v sobotu dopoledne od 9 do 12 hodin můžete zúčastnit v Památníku Josefa Kaluse. Výtvarné potřeby dostanete na místě a těšit se můžete na workshop s čeladenským rodákem, malířem Zdeňkem Kurečkou.

Šancefest 2023
Opevnění Velká šance v Mostech u Jablunkova hostí tradiční Šancefest. Kulturní a historický festival v jedinečných kulisách nabídne historický program včetně ukázek života vojenské posádky, střelby a soutěže ve střelbě z mušket, těšit se můžete na tradiční řemesla, jarmark, dobovou kapelu Ragojku a taky na soutěž O nejlepší guláš šancmajstra. Ochutnávat se bude od 15 hodin. V 17 hodin začínají koncerty, například zahraje Mňága a Žďorp nebo Petr Bende.

FishFest v Rybí
Do obce Rybí na Novojičínsku vás pozveme na sobotní festival místních kapel. FishFest začíná ve 13:50 v areálu Sokolovny. Zahrají třeba Fčil a tu, Ta Hakuna nebo Zahrádkáři. Vstupné putuje na konto mobilního hospicu Strom života v Novém Jičíně.

Borůvkové hody pod Pradědem

Tradiční Borůvkové hody pod Pradědem se v sobotu a v neděli konají v Malé Morávce a v Karlově pod Pradědem. Letos je to už 22. ročník. Vypravte se do místních restaurací na borůvkové knedlíky a další dobroty z borůvek. Těšit se můžete i na stánkový prodej v obecním parku.

Seznam zapojených restaurací a další informace o akci najdete na webu boruvkovehody.cz.

Borůvkové knedlíky, kynuté, ovocné, ilustrační foto

Velký lukostřelecký turnaj
Na hrad Sovinec si v sobotu nebo v neděli zajeďte na Velký lukostřelecký turnaj. Kromě střeleckého klání uvidíte drezuru koně plemene Lusitano, taneční vystoupení, ukázky středověkých zbraní, divadlo, školu středověkého tance a dobové muzikanty. Otevřeno je od 9 do 18 hodin.

Divadelní hvězdy nad Ostravou
V neděli začíná čtyřdenní divadelní festival Divadelní hvězdy nad Ostravou. Koná se pod širým nebem v amfiteátru Vily na Landeku v Ostravě a nabídne divákům čtyři představení zájezdových divadel. Představí se Divadlo Bez zábradlí, Metro a Studio Point. Začíná se ve 20 hodin.

autoři: Petra Štrymplová , tif
Spustit audio