Mluvit o svých slabostech není na škodu. O lásce a Valentýnu s Ester Geislerovou

11. únor 2023

Hostem valentýnského speciálu hotcastu Pot byla herečka a umělkyně Ester Geislerová. „Poslední roky mám s Valentýnem spojené záznamy intimní komunikace a chatů různých lidí,“ říká o projektu Terapie sdílením, prostřednictvím kterého lidé už od roku 2018 anonymně sdílí své zkušenosti s láskou, radněním a rozchody.

Moderátorům Elišce Soukupové a Karlu Vladykovi ale prozradila i své osobní romantické zkušenosti. „Když mi bylo asi šestnáct, tak jsem svému prvnímu klukovi poslala Valentýnku – sama sebe jsem oskenovala na scanneru,“ říká o kreativních projevech lásky na umělecké střední škole a dodává, že i dnes je šťastně zamilovaná a lásku ráda vyjadřuje.

Od roku 2019 Ester pořádá společně s terapeutem Honzou Vojtkem také akce Terapie sdílením Live, na kterých se snaží hledat odpovědi týkající se hledání lásky či komunikace ve vztazích a na sociálních médiích. „Pokud se ti někdo líbí, potkej se s ním co nejrychleji. Nemusíme tomu říkat rande, stačí se potkat na rohu ulice nebo na kafe, a potom to rozvíjet dál,“ radí ohledně online randění.

Často se opakující otázkou od sledovatelů je, zda se vrátit k partnerovi nebo partnerce. „Proč ne, lidé se mění. I Kate a William měli pauzu,“ připomíná Ester. A jak vnímá konce vztahů? „Rozchody bolí. Ale to, že se na to společně díváme a pojmenováváme to, společně se smějeme i pláčeme, může být léčivé.“

Povoluje se na Valentýna kýč, nebo kyčle? Jaké má zkušenosti se seznamovacími aplikacemi Ester? A jak najít svou vnitřní vulvu? Poslouchejte v hotcastu Pot!

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.