Moravský rok pokračuje přenosem ze Strážnice

17. červen 2011

Moravský rok, projekt regionálních studií Českého rozhlasu, tentokrát zavítá do Jihomoravského regionu do města Strážnice. Zde se pravidelně v červnovém měsíci koná známý Mezinárodní folklorní festival. V neděli 26. června od 10.30 do 12.00 hodin proběhne přímý přenos hudebního pořadu, který uslyší posluchači všech regionálních studií Českého rozhlasu na Moravě a ve Slezsku.

Moravský rok – to je nový projekt regionálních studií Českého rozhlasu v Ostravě, Olomouci a Brně. Celkem ve čtyřech přímých přenosech zprostředkují studia navzájem pro své posluchače dění ve svých krajích. Projekt odstartoval přenos dubnové Bílé soboty z Rožnova pod Radhoštěm. Po přenosu nedělního koncertu z 66. ročníku Mezinárodního folklórního festivalu ve Strážnici budou následovat ještě dva - z Hanáckých dožínek (27. srpna) a z Jihomoravského vinobraní (24. září).

Nedělní přenos ze Strážnice přinese posluchačům dění ve festivalovém amfiteátru Zahrada. Zde se v hudebním pořadu s názvem „Putování po Jantarové stezce“ představí folklorní soubory: Hlubina z Ostravy, Rusava z Bystřice pod Hostýnem, Kašava ze Zlína, cimbálové muziky Bukovinka z Bystřice pod Hostýnem, Danaj ze Strážnice a Ohnica z Uherského Hradiště, Hanácká mozeka Klas z Kralic na Hané, dívčí sbor Jaderničky z Bystřice pod Hostýnem a Hanácký mužský sbor Rovina z Olomouce. O zajištění přímého přenosu se postará posádka přenosového vozu Českého rozhlasu Ostrava.

90ti minutový přímý přenos hudebního pořadu „Putování po Jantarové stezce“ naladí posluchači regionálních studií Českého rozhlasu na Moravě a ve Slezsku v neděli 26. června od 10.30 hodin.
Přehled jednotlivých frekvencí pro daný region zde: www.rozhlas.cz/vysilace/portal/, přenos lze poslouchat také přes internet na adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio