Nahlédněte do rozhlasu v Brně

28. květen 2012

I letos se otevřou dveře naší rozhlasové stanice, aby si naši posluchači mohli prohlédnout studia, něco se dozvědět z historie a současnosti rozhlasu a být přítomni živému vysílání. Rozhlasové dveře se návštěvníkům otevřou v sobotu 2. června v 8 hodin. Na organizované prohlídky rozhlasu s výkladem, které potrvají do 14 hodin, se mohou zájemci objednávat telefonicky nebo e-mailem.

Ve vysílacím studiu A uvidí první návštěvníci moderátorku Petru Polzerovou v pořadu Dobré ráno a následně v oblíbených Srdcovkách. Petru poté ve studiu vystřídá redaktorka a moderátorka Marcela Vandrová a sobotní Apetýt. Hostem bude MUDr. Danuše Spohrová. Bývá našim posluchačům častým rádcem v oblasti zdravého životního stylu. Poradí po rozhlasových vlnách i přítomným, jak používat nejrůznější byliny. Poslední hodina Apetýtu se jako vždy stočí k debatě o vaření. Krátce po poledni usedne k mikrofonu moderátor a zpěvák Karel Hegner a potěší návštěvníky a posluchače dechovkou v pořadu Blahopřání s písničkou až do 14 hodin. K živému vysílání patří i aktuální zpravodajství každou hodinu. S čerstvými zprávami bude seznamovat hosty i posluchače Zdeněk Truhlář a Věra Jelínková.
„Svůj meteorologický koutek si v Newsroomu vytvoří i „naši“ odborníci přes počasí Milan Šálek a Ivana Záluská z Českého hydrometeorologického ústavu v Brně. Přijďte se podívat, jak se dělá rozhlasové vysílání, “ zve na Den otevřených dveří do Českého rozhlasu Brno šéfredaktorka Hana Ondryášová.

Kontakt a info: Alena Podlucká, Český rozhlas Brno, public relations, alena.podlucka@bo.rozhlas.cz, tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio