Národní potravinová sbírka v Českém rozhlase

6. listopad 2017

Pátý ročník Národní potravinové sbírky, která pomáhá lidem ohroženým chudobou, proběhne v sobotu 11. listopadu na 750 místech po celé ČR. Do sbírky se letos již podruhé aktivně zapojuje také Český rozhlas a jeho zaměstnanci. Sběrná místa Českého rozhlasu budou nejen v Praze, ale také v budovách regionálních stanic Českého rozhlasu v Jihlavě, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě a Liberci.

Podporou Národní potravinové sbírky vyjadřuje Český rozhlas především solidaritu s lidmi, kteří se ocitli z různých důvodů na životním rozcestí a potřebují pomoc alespoň při zajištění základních potřeb, jako je jídlo. Dalším důležitým aspektem této kampaně je medializace témat spojených s efektivním nakládáním potravin, o nichž Český rozhlas také informuje. „Po loňském roce, kdy se poprvé v Českém rozhlase v Praze otevřelo pro zaměstnance a širokou veřejnost sběrné místo pro potravinovou sbírku, jsme se v letošním roce rozhodli otevřít sběrná místa i v regionálních studiích tam, kde to podmínky a především dostupnost rozhlasových budov umožňují. Cílem je dát příležitost našim posluchačům pomáhat také přímo ve svých regionech,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Dary od veřejnosti míří buď do potravinových bank, nebo přímo sociálním a charitativním organizacím, které v daném regionu či městě pomáhají lidem v nouzi. Národní potravinovou sbírku organizuje Byznys pro společnost ve spolupráci s Armádou spásy, NADĚJÍ, Českou federací potravinových bank a Charitou České republiky.

Sběrná místa Českého rozhlasu budou otevřena v těchto regionech:

Pátek 10. listopadu
Praha, Vinohradská 12 - od 9 do 20 hodin

Sobota 11. listopadu
Praha, Vinohradská 12 - od 10 do 20 hodin
České Budějovice, U Tří lvů 1 - od 9 do 16 hodin
Jihlava, Masarykovo nám. 42 - od 8 do 20 hodin
Liberec, Modrá 1047 - od 9 do 16 hodin
Olomouc, Horní náměstí - od 9 do 15 hodin
Ostrava, Dr. Šmerala 2 - od 9 do 16 hodin

Spustit audio