Natacha Atlas znovu v Praze!

29. květen 2006

Fanoušci této originální zpěvačky si včera nemohli nechat ujít její koncert v pražském klubu Abaton. Natacha Atlas přijela představit písně ze svého nového alba Mish Maoul, které vydala v dubnu letošního roku.

Belgičanka marockého původu je známá díky spojení východní arabské a severoafrické hudby s elektronikou a západními popovými styly. V devadesátých letech působila v londýnských Transglobal Underground. Doposud vydala šest sólových alb, na kterých se úžasným způsobem protínají a mísí rytmy rozdílných kulturních světů.

Charismatická Natacha Atlas úspěšně vystupovala po celém světě - na festivalech, v divadlech a klubech. V roce 2000 bodovala ve Francii v TOP 10 se svým šansonem Mon amie la rose. Kromě nenapodobitelného hlasu vládne bravurně i břišním tancem, který na jevišti s úspěchem zapojuje a činí tím z koncertů atraktivní show. Ani včerejšek nebyl výjimkou. Vlnící se publikum si naplno užívalo hudbu všemi smysly a některé známější skladby (Moustahil, Amulet, ...) vítalo bouřlivými ovacemi, stejně tak vytleskaný a vyjásaný přídavek - úžasný francouzský šanson Mon ami la rose. Koncert Natachy Atlas je zkrátka zážitek, na který se nezapomíná!

Natacha Atlas

Zde si můžete poslechnout skladby z nového alba Mish Maoul.
Natacha Atlas

Spustit audio