Návštěva v Českém rozhlase tématem slohové práce

10. červenec 2008

Jak už jste si mohli přečíst v minulém článku, poslední předprázdninové Rozhlasové hry živě byly experimentálně určeny pro dvanáctileté děti. Studenti primy osmiletého pražského Gymnázia Jiřího Gutha - Jarkovského navštívili Český rozhlas, absolvovali prohlídku budovy i vysílacích studií a vyslechli si rozhlasovou hru na motivy knihy švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové Pipi Dlouhá punčocha.

Poslech měl velký úspěch a návštěva děti velmi zaujala. Paní učitelka češtiny Jitka Kučerová, která děti doprovázela, se rozhodla prověřit, co si děti zapamatovaly a zjistit, co se jim nejvíce líbilo. Proto jim zadala za úkol napsat o návštěvě v Českém rozhlase slohovou práci. Překvapilo mě jak rozličně děti výlet pojaly. Někomu se líbila hra, někomu prohlídka rozhlasu, jiný se nejvíc těšil na oběd. Rovněž mě překvapila různá úroveň slohových prací. Někdo psal jako rozený spisovatel, jiný se slovy těžce bojoval.

Slohové práce mě potěšily. Ukázaly, že se dětem v rozhlase líbilo a že společný projekt Odboru marketingu a PR a Producentského centra Rozhlasové hry živě lze rozšířit i o semináře pro mladší děti, které jsou možná tvárnější a pro poslech rozhlasu snáze získatelné. Podívejte se na pár vybraných "slohovek" i vy. Snad Vás potěší stejně, jako potěšily mě.

Spustit audio