Nechte si zahrát na "kasací" zábavě!

19. říjen 2009

Český rozhlas a pořadatelé hudebního festivalu Setkání lidových muzik Vás srdečně zvou na koncerty v Praze v druhém listopadovém víkendu.

V pátek 6. listopadu v 18.00 hodin začíná v Kulturním domě Letňanka na Praze 18 V. setkání dětských lidových muzik pod názvem "Mladost, radost".

V sobotu 7. listopadu se v kulturním centru Vltavská v Praze 7 od 15.00 hodin koná již XXVI. setkání lidových muzik. Tématikou je "Konec vojačení v Čechách". Od 18.00 hodin vystoupí v samostatném koncertu Vojenský umělecký soubor Ondráš Ministerstva obrany ČR. Od 20.00 hodin až do půlnoci, bude Kasací lidová zábava. Na ní si každý může rozkázat tu svou se všemi muzikami, vystupujícími v hlavním festivalovém programu. Hudební festival je věnován písničkám majícím vztah k městu, dědině, hoře, potůčku či významné události v tom kterém místě. Uslyšíme tak místopis písní a orchestrálek od Domažlic až k Bardějovu na Východním Slovensku.

Těšit se můžete na dětské lidové muziky Rosénka, Notičky, Kolíček, Malá Osminka, Malá Muzika a Skřípci. V hlavním programu budou hrát a zpívat lidové hudby pořádajícího souboru KYTICE, Gaudeamus VŠE, Malá česká muzika Jiřího Pospíšila, Vycpálkovci, Cimbálová muzika Jiřího Janouška, Cimbálová muzika Slováckého krúžku v Praze, Dětská lidová muzika Melodika z Prahy a Skřípci.

Folklorní soubor Gaudeamus

Rozmyslete si, kterou písničku byste si chtěli nechat zahrát a přijďte. Na setkání s Vámi se těší všechny účinkující kapely.

Spustit audio