Nezávislost

11. červen 2019

Český rozhlas je nejdůvěryhodnější audioplatformou v České republice, co se týče poskytování zpravodajství a informací z oblasti publicistiky.

Mezinárodní hodnotitelé vyzdvihují přísná vnitřní profesní pravidla a směrnice, stejně tak procesy, které zajišťují přesné, ověřitelné a vyvážené zpravodajství.

Čtěte takéČeský rozhlas je podle průzkumu nejdůvěryhodnější médium, věří mu 6 z 10 Čechů

„Ve výsledku představuje Český rozhlas unikátní veřejnou platformu pro nestranné informace a diskurz v rámci České republiky a jako takový přispívá k informovanému občanství a utváření názorů,“ zmiňuje zpráva příklady dobré praxe, mezi které patří například veřejné debaty Českého rozhlasu Plus v regionech nebo multiplatformní Projekt '68, který připomněl 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do tehdejšího Československa v noci z 20. na 21. srpna 1968.

Prostor pro kvalitní žurnalistiku se v České republice dramaticky omezil. Jsem rád, že jsem nalezl útočiště zde v Českém rozhlase. Český rozhlas bude do budoucna velmi významný pro udržení demokracie a kvalitní novinářské práce.
Petr Šabata, šéfredaktor Českého rozhlasu Plus

Aby mohl Český rozhlas i nadále svému publiku poskytovat vysokou úroveň obsahu, musí si zajistit dlouhodobé financování.

Čtěte takéVše o rozhlasovém poplatku

„Koncesionářské poplatky fungují dobře a vyjadřují podporu české populace Českému rozhlasu, což znamená, že provoz Českého rozhlasu není závislý na státním rozpočtu. To vede k vyšší finanční stabilitě.

Čtěte takéStránky, kde najdete vše, co se v Českém rozhlase děje

Výše koncesionářských poplatků však musí být dostatečná, aby byl provoz Českého rozhlasu trvale udržitelný,“ zní jedno z doporučení mezinárodního týmu. Výše poplatku se od roku 2005 nezměnila ani nebyla indexována podle míry inflace.

Spustit audio

Fotogalerie

O Evropské vysílací unii

Sledujte nás