Nižší ceny pro seniory má řada skiareálů, někde mohou lyžovat i zadarmo

6. únor 2024 15:45

Už i české skiareály myslí na aktivní seniory a nabízí jim zvýhodněné lyžování. Například na Lipně si můžou za 1000 korun pořídit celosezónní skipas, na Zadově lyžují za třetinu obvyklé ceny a seniorský program má v nabídce i skiareál Monínec, kde lidé starší 65 let lyžují každé první pondělí v měsíci zadarmo.

„Je to prima, že si alespoň jednou za měsíc vyjedu úplně zadarmo,“ pochvaluje si ve skiareálu Monínec Hana Vlachová z Prahy.

Ve svých 65 letech dává před lyžemi přednost snowboardu. „Za to může moje sestra, profesorka tělocviku, která je o pět let mladší a začala jízdu na snowboardu vyučovat. Já jsem si pořád říkala, že bych to mohla zkusit, a jednou jsem pod stromečkem našla prkno, tak jsem se k tomu musela postavit čelem. Hned druhý den jsem vyjela, postupně se to zlepšovalo a teď už si zkusím i skočit na malém kopečku,“ usmívá se.

Čtěte také

Na svah se se svými přáteli chystá i pan Vladimír. „Jezdíme sem pravidelně, zalyžujeme na dvě, tři hodinky a je to dobré. Nikde v okolí sníh není, ale tady to mají kvalitně zasněžené,“ popisuje.

Seniorský program funguje na Monínci sedmým rokem. „Máme jenom kladné ohlasy. Jezdí sem třeba poměrně zdaleka pán, kterému je 78 let, naposledy tu byla paní, které bylo 91 let. Jednou budeme všichni staří, takže myslím, že taková podpora je správná, jsme tu díky těm lidem, kteří jsou dnes v důchodovém věku, a patří to k solidaritě,“ říká ředitel skiareálu Jaroslav Krejčí.

Výhodné lyžování nabízí seniorům i další areály. Slevu dostanou starší lyžaři na šumavském Zadově, zvýhodněný tarif mají i na Kvildě nebo na Lipně.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související