Noc s Andersenem v Českém rozhlase

28. březen 2012

Letošní pohádkové noci v Českém rozhlase se zúčastní téměř 120 dětí. Od pátku 30. března do sobotních ranních hodin budou prožívat dobrodružství plná pohádek, her, soutěží i zpívání v nejrůznějších prostorách rozhlasové budovy.

Program bude zahájen v atriu divadelním představením „Ať žije Kocourkov“ společnosti Vojty Vrtka, děti navštíví rozhlasovou knihovnu, vysílací studio stanice Leonardo, pozvání přijal loutkář Tomáš Běhal z divadla Buchty a loutky a přečíst pár úryvků ze svých oblíbených knížek přijde i herec Richard Trsťan. Připraveno je zpívání s kytarou, velká literární soutěž a mnoho dalšího.

Pro všechny posluchače je připraveno rozhlasové vysílání stanice Dvojka Českého rozhlasu. Pořad Domino se již tradičně k celostátní Noci s Andersenem připojí dvouhodinovým vysíláním pohádek, literárních kvízů a povídáním o knížkách. Chybět nebude ani nezaměnitelný představitel pohádkových postav Josef Dvořák. Poslouchat můžete od 19.05 hodin. Pořad připravila Magdalena Šorelová.

K celostátní akci Noc s Andersenem, kdy se u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena ve stejném termínu vždy v pátek večer otevřou po celé České republice i na některých místech v zahraničí dveře knihoven, škol a nejrůznějších institucí, aby se sešly děti, které mají zájem o knížky a chtějí si celou noc společně číst, hrát, soutěžit či poslouchat pohádky a povídky, se Český rozhlas aktivní účastí připojí již popáté.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace