Martin Kumžák

hudební skladatel (nar. 1966)

Martin Kumžák má velmi pestré hudební zázemí: Konzervatoř Jaroslava Ježka, Státní konzervatoř v Praze a Berklee College of Music.

Aranžoval a dirigoval muzikály West Side Story a Hair. V Národním divadle zněla jeho hudba, kterou složil pro dvě hry režírované Janem Kačerem – Peer Gynt a Hrdina západu. Dále aranžoval a dirigoval projekt LUCIE & FOK a také koncertoval s Diannou Reeves nebo Waynem Shorterem.

V současné době vede Martin Kumžák dvě hudební tělesa (skupinu Pajky Pajk a Moondance Orchestra, který účinkuje při taneční soutěži České televize StarDance aneb Když hvězdy tančí), a věnuje se kompozici soudobé vážné hudby (např. Suita pro housle, violoncello a klavír, baletní oratorium Zvěrokruh).

Státní opera Praha uvedla v roce 2002 jeho operní debut Božská komedie. V roce 2015 uvedl Martin Kumžák ve spolupráci se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK Oratorium sv. Václav pro symfonický orchestr, barokní orchestr, sólisty, sbor a vypravěče, za které získal cenu OSA „Vážná skladba roku".

Tituly k prodeji:
Šroubovice (orchestrální materiál pouze k pronájmu)

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz