Pavel Trojan

hudební skladatel (nar. 1956)

Hudební skladatel Pavel Trojan studoval v letech 1977–1982 na Pražské konzervatoři skladbu pod vedením Ilji Hurníka. V letech 1982–1989 následovalo studium na Hudební akademii múzických umění v Praze ve třídě Jiřího Pauera. Od roku 1986 působí na Pražské konzervatoři nejprve jako pedagog hudebně teoretických předmětů, od roku 1991 vyučuje skladbu.

Od roku 1992 zastával místo zástupce ředitele, od prosince 2004 působí ve funkci ředitele Pražské konzervatoře. Působí v jury mezinárodních skladatelských soutěží (mj. Castelfidardo, Itálie), je předsedou jury Mezinárodní skladatelské soutěže Antonína Dvořáka v Praze. Je viceprezidentem České hudební rady, členem Společnosti českých skladatelů, sdružení pro soudobou hudbu Přítomnost (2000–2003 a 2005–2006 předsedou) a skladatelských sdružení Collegia 2001 a Harmonie.

Trojanovy skladby jsou uváděny předními interprety (České trio, Kvarteto Apollon, Ludmila Peterková, Jaroslav Svěcený, Jan Ostrý, Vojtěch Spurný, Modern String Quartet, Symfonický orchestr Českého rozhlasu atd.) na koncertech doma i v zahraničí, opakovaně vyšly na řadě CD, mnoho jeho děl je natočeno a uváděno v Českém rozhlase či zaznamenáno televizí. Součástí Trojanovy kompoziční činnosti je také scénická a filmová hudba.

Tituly k prodeji:
Romantické kusy pro housle a klavír

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz