Kateřina Růžičková

hudební skladatelka (nar. 1972)

Narodila se v roce 1972 v Brně. S kompozicí začínala pod vedením Jarmily Mazourové v letech 1991–1994. Vystudovala gymnázium, hudební vědu a estetiku na Masarykově Univerzitě v Brně (1991–1996) a kompozici na JAMU (1994–1999, doktorské studium 2001–2006). Zúčastnila se mistrovských kompozičních kursů v Reichenau (Rakousko), Českém Krumlově, stáží na Ruprecht-Karls-Univerzität v Heidelbergu a Hochschule für Musik v Karlsruhe (studium u Wolfganga Rihma). V roce 2003 „composer in residence“ do Heidelbergu (Německo), roku 2006 získala zakázku pro mezinárodní festival Young Euro Classic v Berlíně (symfonie Zázněj).

Pracovala jako dramaturg hudebních pořadů České televize a jako hudební pedagog. Založila skladatelskou skupinu Hudbaby a hudební nakladatelství www.selfprint-music.com. Je mnohonásobnou laureátkou skladatelských soutěží (např. 1. cena v mezinárodní soutěži elektroakustických skladeb Musica Nova v roce 1998, finalistka soutěže Mezinárodní tribuna skladatelů v Bourges v roce 2001, několik ocenění v skladatelské soutěži Generace aj.) a nositelkou Prémie Nadace L. Janáčka nejlepším studentům uměleckých škol z roku 1999. Je autorkou komorních, vokálních, elektronických a symfonických skladeb.

Její kompozice zazněly na mezinárodních hudebních festivalech v Německu, Francii, Španělsku, Itálii, Brazílii, USA, jsou vysílány v různých rozhlasových stanicích v ČR i zahraničí a byly vydány v nakladatelstvích Editio Moravia, Gnosis, Český rozhlas, Lotos, Hofmeister Verlag nebo Radioservis.

Více informací na kapralova.org/KATKA

Tituly k prodeji:
Minus - Kolem nuly - Plus

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz