Martin Brunner

hudební skladatel

Martin Brunner je skladatel, klavírista a klávesista. Své kompozice uplatňuje především ve vlastních kapelách a projektech, se kterými vydal čtyři studiová alba. Dvě ve formátu klasického jazzového tria (Behind the Clouds, Still Warm to Touch), dále album Morning Walks zachycující projekt, který spojuje jazzové trio se smyčcovým kvartetem (Martin Brunner Trio & Epoque Quartet), a zatím poslední CD, kterým je rockově laděné Levels of Life z roku 2019.

Martin Brunner je členem skladatelského sdružení Prague Six, které komponuje hudbu pro oceňovaný jazzový big band Concept Art Orchestra. Všechna tři alba orchestru s hudbou Pražské šestky byla nominována na Cenu Anděl v jazzové kategorii, první z nich v roce 2015 tuto cenu také získalo. Příležitostně pak Martin Brunner komponuje i pro jiná obsazení a žánry, zvláště pro klasické komorní soubory. Jsou to například kompozice pro klavírní Trio Clavio, Duo Teres nebo Duo Siempre Nuevo & Epoque Quartet. Nejnovějším projektem je cyklus písní Svou chvíli pro symfonický orchestr, který v roce 2022 uvede SOČR v rámci cyklu Nové horizonty.

Jako klavírista či klávesista pak Martin Brunner vystupuje nebo vystupoval v různých hudebních seskupeních a s různorodými osobnostmi (např. Lenka Dusilová, Jiří Šimek Electric Madness, Klára Vytisková, Beata Hlavenková, James Harries) a podílel se na nahrávání některých CD, například na albu Řeka Lenky Dusilové nebo Electric Madness Jiřího Šimka. V současné době pedagogicky působí na Konzervatoři a Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka.

Tituly k prodeji:
Páslo dievča pávy / Ukolébavka pro dva fagoty

Pro nákup hudebnin navštivte e-shop Radiotéka.cz