Novinkou na festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio bude soutěžní kategorie Multimédia

13. březen 2019

Tradiční soutěžní přehlídka mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jejímž vyhlašovatelem je Český rozhlas, se uskuteční ve dnech od 1. do 4. dubna v Olomouci. Role čestné prezidentky se opět ujala herečka Hana Maciuchová. Novinkou letošního ročníku je nová kategorie Multimédia. Festival tradičně doprovodí bohatý doprovodný program, návštěvníci se mohou těšit na představení Dejvického divadla nebo debatu o vulgarismech ve vysílání.

V Olomouci se v pondělí představí finálové pořady sekce Dokument, v úterý díla mezinárodní kategorie Reportáž, ve středu Drama a ve čtvrtek nová soutěžní kategorie Multimédia. „Multimedializace je a nepochybně i nadále bude něčím, co prostupuje každodenním životem nás všech. Český rozhlas se vždy snažil být lídrem na poli technologií a neustále hledá další a nové cesty, jak dostat svůj obsah k posluchačům. Nová kategorie je rovněž jednou z příležitostí, jak porovnat naše úspěchy s konkurenty na mediálním trhu doma i v zahraničí, ale také jak prodiskutovat nové formy a příležitosti, které oblast nových médií nabízí,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vedle poslechů finálových soutěžních pořadů je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. V úterý 2. dubna se v Uměleckém centru Univerzity Palackého od 17.00 hodin uskuteční veřejná debata s názvem Kam s nimi? aneb O vulgarismech ve vysílání, a od 20. hodin na prknech Moravského divadla Olomouc vystoupí Dejvické divadlo s představením Dabing street. Živě budou také z festivalu vysílat jednotlivé stanice Českého rozhlasu.

Další významnou rozhlasovou osobnost uvede do Síně slávy generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral v pondělí 1. dubna v průběhu slavnostního zahájení festivalu v Moravském divadle Olomouc. Ve čtvrtek 4. dubna budou v každé kategorii vyhlášeny tři vítězné příspěvky a prezident Herecké asociace Ondřej Kepka předá Cenu Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře.

Více informací o aktuálním jubilejním 35. ročníku Prix Bohemia Radio najdete na prixbohemiaradio.cz. Aplikace Prix Bohemia Radio je ke stažení zdarma v App Store nebo Google Play.

Spustit audio